~Kredowobiała Scewola napisał(a): Kolego qwax, zgadzam się z Tobą. Ale jak będziesz ranny, nawet przy niewielkiej kolzji, powiedzmy przy predkosci ok 20km/h to zapłacisz za leczenie w 100% z własnej kieszenii ;] W końcu jest wolność, nie chcę, aby nawet promil moich składek szedł na naprawianie konsekwencji Twojego nieprawidłowego wyboru ;]
qwax_ napisał(a):wkleiłem ci tłuku wyżej po co są pasy bezpieczeństwa,a ty dalej swoje ,cz ty jesteś imbecylem?pasy są po to żebyś kogoś sobą nie zabił a poduszki po to żeby ciebie zabić,ale tylko wtedy jak masz nie zapięte pasy.~Kredowobiała Scewola napisał(a): Kolego qwax, zgadzam się z Tobą. Ale jak będziesz ranny, nawet przy niewielkiej kolzji, powiedzmy przy predkosci ok 20km/h to zapłacisz za leczenie w 100% z własnej kieszenii ;] W końcu jest wolność, nie chcę, aby nawet promil moich składek szedł na naprawianie konsekwencji Twojego nieprawidłowego wyboru ;]
A mam taką możliwość, by wybrać: jeżdżę bez pasów i w razie wypadku w 100% pokrywam koszty swojego leczenia? NIE, bo nie jesteśmy wolni!
A teraz uważasz, ze Twoje składki idą jedynie na leczenie Ciebie??
Moje składki też pokrywają Twoje nieodpowiedzialne działanie (jakie? nie wiem, może nadużywasz leków lub się szczepisz)...
A może jeszcze wprowadzić obowiązek jazdy w samochodzie w kasku (jak kierowcy rajdowi) - z pewnością wpłynie to na spadek obrażeń.
No i do tego ograniczenie prędkości maksymalnej, np. w terenie zabudowanym do 30 km/h - wszystko dla naszego dobra... ;)
klucznick napisał(a): wkleiłem ci tłuku wyżej po co są pasy bezpieczeństwa,a ty dalej swoje ,cz ty jesteś imbecylem?pasy są po to żebyś kogoś sobą nie zabił a poduszki po to żeby ciebie zabić,ale tylko wtedy jak masz nie zapięte pasy.
qwax_ napisał(a):tłukiem i imbecylem nadal jesteś wiele razy tak było że podczas wypadku wyleciał gość bo nie miał pasów i zranił innego uczestnika kolizji,a ty musisz mieć prawko ze dwa miesiące skoro tak kozaczysz masz TDI cz bmw bo na takiego kozaka imbecyla mi wyglądasz?klucznick napisał(a): wkleiłem ci tłuku wyżej po co są pasy bezpieczeństwa,a ty dalej swoje ,cz ty jesteś imbecylem?pasy są po to żebyś kogoś sobą nie zabił a poduszki po to żeby ciebie zabić,ale tylko wtedy jak masz nie zapięte pasy.
A jak jedziesz sam przygłupie, to co wtedy??
To chyba powinien być mój wybór...
Nożem też możesz sobie podciąć żyły (i przy okazji wszystkim wokoło) - zwłaszcza jak się jest TŁUKIEM - a jakoś nikt na razie tego nie zabronił...