~~Miętowa Mina napisał(a): "Przykleiło się gó..no do statku i mówi płyniemy"- ta maksyma dobitnie charakteryzuje kolejnego nauczyciela , który swe kompleksy chce leczyć w polityce.
Cały ten artykuł i jego konstrukcja pokazuje charakter Pana Rudyka - " Przykleić się do innych i pływać tak długo jak się da"
Prawdę pisze autor - jak zdobędziemy władze to sprawę Łokietka zamkniemy w 3 miesiące. - Radni Mucha, Molak , Małkowski podjęli się wyjaśnienia tej sprawy a nie schowania jej na kolejne dziesięciolecia pod dywan. Tym się różnicie.
Przypomnę panu Rudykowi, że to właśnie działania między innymi Karola Stasika jako wice prezydenta doprowadziły do odebrania użytkownikowi tamtego terenu Śp. Panu Antoniemu Debernemu. A to że chłop wylądował na wariatkowie i stracił wszystko to o tym pan już nie pamięta.
ot i cała prawda o panu Rudyku
Niech pan sobie nie przypisuję dziejowości w naszym mieście jesteś pan wspieramczem układu który, toczy nasze miasto od lat , wicka panu zaproponował prezio to się pan podjąłeś kąsać w jego imieniu . Żenada to co pan próbuje zaprezentować naszym mieszkańcom.
~Rudozłoty Ogórecznik napisał(a): Aleś Pan w....rwił brygadę M M . A już witali się z gąską. Aby zaistnieć w kampanii niektórzy sięgają po szczyty hipokryzji. Teraz wszyscy wiedzą co w tej sorawie pan robił i jaka jest Pana odpowiedzialność. Teraz czas na Pana Małkowskiego. Czy znowu usłyszymy - nie byłem nie odpowiadałem nie wiedziałem"Programy unijne Bolesławian"- to hit wyborczy Rudyka. W pokrętnie napisanym tekście nie wiadomo czy pieniadze unijne są na blok operacyjny szpitala i szkołę specjalna,czy ich nie ma!Panie Rudyk tak nie wolno pisać.PINIEDZY NIE MA-jak powiedział wasz guru!-tylko w tym przypadku to prawda.Gratuluję takiego rozpoczęcia kampani wyborczej.