~~Białawoszary Oczar napisał(a): ~~Terakotowy Dziewięćsił napisał(a): Co za ckliwy melodramat! A wszystko to o te 25 tysięcy co ich Boguś nie dostał, bo dawali 20 zamiast 45. Jestem głęboko poruszona wrażliwością młodzieży! Płakłam, aż się polało po podłodze. Bądźcie uczciwi wobec siebie i ludzi, Bernard - bo już mdli od tego ściemniania.
Czegoś tu nie rozumiesz. Nowak mógłby zrobić imprezę za 20 tys zł. Ale byłaby to impreza kameralna i bez polotu. Aby Glinoludy zaprezentowały się z przytupem to Nowak znów musiałby z własnej kieszeni dołożyć 25 tys zł. Z jakiej racji? Ktoś tam pisze że artysta tworzy dla samej radości tworzenia. Niestety artysta też potrzebuje pieniędzy by przetrwać. Dla idei Nowak działał przez lata i teraz zbiera owoce wdzięczności od bolesławieckiego społeczeństwa w postaci takich komentarzy jak twój. Skoro dla ciebie to głupie 25 tys, to może dorzuć brakującą kwotę za rok. Społeczeństwo na pewno okaże ci swoją "wdzięczność".
dlaczego kameralna i bez polotu ?? czyli Nowak to artysta -piniądz . Bez kasy nie jest artystą ? nie może tworzyć bez wielkiej gotówki ????cos w stylu za mniej niż trzysta z lóżka nie wstaję?? zesz ku..... to jak ma tylu zwolenników "własnej " sztuki to jaki problem zrobić zarzutkę?????ludzie robią zbiorki z różnych powodów ,wielu ludzi przyłączyło by się do tego pro bono. Nawet ja -tylko ……..to nie chodzi o zabawę tylko o ego pana Nowaka -Bolesławianie nie chcieli go za króla ,żyją bez jego pomysłów, knajpa nie jest gwiazdą na miejskim firmamencie ,jego teatr jest po prostu jednym z wielu teatrów ulicznych (nawiasem mówiąc są w nich liderzy co lepszejsze szkoły pokończyli) i tyle w temacie . I jeszcze jedno babcia mówiła jak ktoś chce to znaczy ze może , płaczą tylko słabi