~~Śnieżnobiała Bakopa napisał(a):Ktoś napisał:Z tego co pamiętam to było referendum konstytucyjne i została ona poparta przez większość Polaków. Obowiązuję a ta wydmuszka pełniąca obowiązki PRP ma z@kupczyny obowiązek jej przestrzegać.
... emem , bezwstydnie podżegasz i insynuujesz że prezydent łamie konstytucję , napisaną przez komunistycznego działacza Kwacha. Której sam nie uznaje i wiele Polaków tez.
Na szybki podam trzy : artykuł 173, 183, 187. Wszystkie mówią o niezawisłości sądu a ten baran podpisał ustawy niezgodne z zapisami konstytucji.
Nie zmienia to faktu że druga część twojej wypowiedzi jest jak najbardziej zasadna
~~Wrzosowy Aster napisał(a): Wszystko fajnie ale czy to nie jest kampania wyborcza za pieniądze ZC, nie można było ten prezent przekazać panu prezydentowi po wyborach samorządowych np. 11 listopada?
Zastosowana autokorekta
~~Jaskrawoczerwony Mieczyk napisał(a):~~Śnieżnobiała Bakopa napisał(a):Ktoś napisał:Z tego co pamiętam to było referendum konstytucyjne i została ona poparta przez większość Polaków. Obowiązuję a ta wydmuszka pełniąca obowiązki PRP ma z@kupczyny obowiązek jej przestrzegać.
... emem , bezwstydnie podżegasz i insynuujesz że prezydent łamie konstytucję , napisaną przez komunistycznego działacza Kwacha. Której sam nie uznaje i wiele Polaków tez.
Na szybki podam trzy : artykuł 173, 183, 187. Wszystkie mówią o niezawisłości sądu a ten baran podpisał ustawy niezgodne z zapisami konstytucji.
Nie zmienia to faktu że druga część twojej wypowiedzi jest jak najbardziej zasadna
To pamięć cię myli staruszku, książka w którą wierzą KODziarze, została poprzedzona referendum (pamiętasz staruszku?) w którym wzięło udział MNIEJSZOŚĆ obywateli, a głosujący poparli ja tylko niewielką większością głosów, czyli de facto ok 1/4 Polaków poparło obecną konstytucję.
emem napisał(a):~Ołowiany Jałowiec napisał(a): Szkoda, że ja nie mogę dostać za free niczego z ceramiki...
Gdy w czasie Święta Ceramiki ZC Bolesławiec po raz pierwszy pokazały ten zestaw ktoś z odwiedzających wystawę powiedział, że prezydent Duda powinien otrzymać taką ceramikę, ale z talerzami z napisem "Konstytucja" :-)
~Ołowiany Jałowiec napisał(a): Szkoda, że ja nie mogę dostać za free niczego z ceramiki...