~~Makowa Begonia napisał(a): To wszystko jest po prostu niesamowite! Doszło do normalnej zbrodni, krwawej rezanki, gdzie gość ładował kosą po bebechach matkę i konkubenta. Nie w obronie własnej, nie w pijanym widzie. Na trzeźwo. Nie wiem - być może miał trudne dzieciństwo, spieprzoną młodość, ale na miłość boską, był prawie dorosły, żył w środku cywilizowanego miasta i miał tu rodzinę! Rozumiem okoliczności łagodzące, ale to jest normalny zabójca. Można dać mu niski wymiar kary, ale... nie można doprowadzać do paranoi, w której z zabójcy robi się ofiarę! Nasi dziadkowie mieli spieprzone dzieciństwa i złamane życia przez okupację i się wzajemnie nie rezali w ramach frustracji - bo by resztę życia spędzili w komunistycznych pierdlach!
To co robi ten prawnik z tym psychologiem - to jest... po prostu nie mam słów.
Gwałt na etyce zawodowej? Jak żyję nie słyszałam, żeby prawnik, psycholog, ktokolwiek - sobie na dramatach własnych klientów/pacjentów robili promocję, a tym bardziej kampanię wyborczą!
Teraz jeszcze film? I w tym całym kontrowersyjnym syfie jeszcze prezydent miasta i przewodniczący RM? Ludzie! Wam odbiła szajba już całkowicie?
Panie Roman! Weź się Pan opamiętaj!
romciowi betoniarzowi nie ma sie co dziwic, od lat paszkwili mieszkancow. kiedys chcial zrobic izbe pamieci poswiecona bandytom w domu kultury, placil szagrzykowi aby cos wymyslil ale ten sie marnie spisal i nie szukal tam gdzie trzeba bo nic nie znalazl. nie jest tajemnica, ze romciu betoniarz pielegnuje kontakty z ziomalami z siegburga a ci z kolei finansuja nacjonalistow z npd w powiecie siegburskim. by niemcy nie pomysleli, ze jest slabym lizodoopkiem, walna im za mdk tablice pamiatkowa poswiecona ks. sauerowi. aby posiekac legende o sauerze, sciagnal falsyfikatorow z ipn-u, po to aby pluli na groby naszych przodkow udawadniajac, ze boleslawiec to miejsce kazni i przy okazji zrobic z legendy, fakty o wspomnianym ksiedzu. ani to ani to im nie odpalilo a tylko z braku faktow. romcia betoniarza nic nie laczy z naszym miastem z nasza historia, dlatego pluje kiedy sie tylko da na nasza przeszlosc, predzej mu do bosni niz do dolnego slaska.