Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Robert Relich burmistrzem Nowogrodźca
~~Kakaowa Werbena niezalogowany
14 listopada 2018r. o 22:23
~Zielonkawy Kopytnik napisał(a): i .... Jaki macie cel? Wybory przegrane, szykujecie medialną nagonkę, odwet? Brak umiejętności honorowego przegrania? Ego wam podskoczy?
Wstyd mi za was!

Wybory mogły być sfałszowane bo gdzie się podziało 112 kart do głosowania ???z resztą sprawa jest w sądzie.Wstydzić to się możesz za siebie .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Cynobrowa Irga niezalogowany
14 listopada 2018r. o 22:30
~Srebrna Pernecja napisał(a): A co z basenami w Nowogrodzcu
wybrał byś dobrze basen by był teraz możesz do fontanny dać nura ogrze i zboku sie wys..ć.
~~Bladofioletowy Kuklik niezalogowany
15 listopada 2018r. o 3:59
~~Cynobrowa Irga napisał(a):
~Srebrna Pernecja napisał(a): A co z basenami w Nowogrodzcu
wybrał byś dobrze basen by był teraz możesz do fontanny dać nura ogrze i zboku sie wys..ć.

Basenów w Nowogrodźcu jest dostatek... W Zakładzie Opiekuńczym.
~~Bladofioletowy Kuklik niezalogowany
15 listopada 2018r. o 4:29
A dla mnie kandydatka J.Ś. skreśliła się właśnie obietnicą wyborczą pt. "basen w Nowogrodźcu". Czyniąc z tego hasło wyborcze udowodniła, że albo nie ma pojęcia o czym mówi, albo rzuca świadomie obietnice bez pokrycia po to tylko by zaskarbić sobie głosy wyborców nie mających pojęcia o ekonomii. Niezależnie od pobudek, dla mnie to była obietnica nie wiem, czy bardziej śmieszna, niż straszna, na pewno niepoważna. Co bardziej zainteresowanym proponuję poczytać nieco na temat rentowności zespołów kąpielowo-rekreacyjnych, których powstało w naszym kraju w ostatniej dekadzie setki.
CHoćby pod tym linkiem:
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/aquapark-wroclaw-inwestycje-rozrywka,208,0,2419664.html

czytajcie ze zrozumieniem, szczególnie pierwszy akapit. I niech was nie zwiedzie, że artykuł jest o rentowności aquaparku we Wrocławiu, bo wyjątek w skali kraju, a Nowogrodziec szybko metropolią podobną do wrocławskiej raczej się nie stanie. Ba, daleko nam nawet do takich miast, jak Leszno, Lidzbark Warmiński czy Wolsztyn, których nie stać na utrzymanie swoich inwestycji basenowych . Spytajcie wójta Osiecznicy - gminy najbogatszej w naszym powiecie, co myśli o swoim basenie i kosztach jego utrzymania i zastanówcie się, czemu bolesławiecki aquapark zarządzany jest przez niegdyś najlepiej zarabiający ze spółek miejskich ZEC, a nie przez MOSIR.
Leniwym i nie lubiącym czytać przytoczę wniosek koncowy:
aquaparki stały się synonimem marnotrawienia pieniędzy samorządów i unijnych dotacji (których zresztą na basen już się nie dostanie)
Wybijcie (-my) sobie basen z głowy, jesteśmy tak małą gminą, że wszyscy mieszkańcy musieliby chodzić niemal codziennie, by on miał rację bytu, co jest przecież nierealne. Są o wiele prostsze, tańsze i dla wszystkich korzystniejsze metody ułatwienia mieszkańcom dostępu do takiego przybytku, ale to już jest rola władz gminy - nie zamierzam ułatwiać im pracy, podsuwając gotowe rozwiązania. A R.R. mi mocno podpadł (jak i innym wyborcom, wnioskując po jego wynikach), że tę potrzebę olał.
~~Cynobrowa Irga niezalogowany
15 listopada 2018r. o 8:51
A ja bym się tam mocno nie rozpisywał , przykłady o rentowności basenu trzeba brać od najleprzych .Np w Niemczech każda taka miejscowość ma basen a to dlatego żę dbają o siebie o swoje dzieci .jest po prostu inna mentalność.wysportowane społeczeństwo zdrowsze,na ciele i na umyśle ,nie mówiąc o kwestiach medycznych.w jakim celu mamy nie inwestować w siebie i nasze dzieci ,ja osobiście uważam żę basen jest nam bardziej potrzebny jak filharmonia .
~~Biały Liliowiec niezalogowany
15 listopada 2018r. o 8:59
~~Cynobrowa Irga napisał(a): A ja bym się tam mocno nie rozpisywał , przykłady o rentowności basenu trzeba brać od najleprzych .Np w Niemczech każda taka miejscowość ma basen a to dlatego żę dbają o siebie o swoje dzieci .jest po prostu inna mentalność.wysportowane społeczeństwo zdrowsze,na ciele i na umyśle ,nie mówiąc o kwestiach medycznych.w jakim celu mamy nie inwestować w siebie i nasze dzieci ,ja osobiście uważam żę basen jest nam bardziej potrzebny jak filharmonia .

To zacznij najpierw od zmieniania mentalności leniwego społeczeństwa:) Powodzenia:)
~~Brązowopłowy Złotlin niezalogowany
15 listopada 2018r. o 9:49
~~Bladofioletowy Kuklik napisał(a): A dla mnie kandydatka J.Ś. skreśliła się właśnie obietnicą wyborczą pt. "basen w Nowogrodźcu". Czyniąc z tego hasło wyborcze udowodniła, że albo nie ma pojęcia o czym mówi, albo rzuca świadomie obietnice bez pokrycia po to tylko by zaskarbić sobie głosy wyborców nie mających pojęcia o ekonomii. Niezależnie od pobudek, dla mnie to była obietnica nie wiem, czy bardziej śmieszna, niż straszna, na pewno niepoważna. Co bardziej zainteresowanym proponuję poczytać nieco na temat rentowności zespołów kąpielowo-rekreacyjnych, których powstało w naszym kraju w ostatniej dekadzie setki.
CHoćby pod tym linkiem:
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/aquapark-wroclaw-inwestycje-rozrywka,208,0,2419664.html

czytajcie ze zrozumieniem, szczególnie pierwszy akapit. I niech was nie zwiedzie, że artykuł jest o rentowności aquaparku we Wrocławiu, bo wyjątek w skali kraju, a Nowogrodziec szybko metropolią podobną do wrocławskiej raczej się nie stanie. Ba, daleko nam nawet do takich miast, jak Leszno, Lidzbark Warmiński czy Wolsztyn, których nie stać na utrzymanie swoich inwestycji basenowych . Spytajcie wójta Osiecznicy - gminy najbogatszej w naszym powiecie, co myśli o swoim basenie i kosztach jego utrzymania i zastanówcie się, czemu bolesławiecki aquapark zarządzany jest przez niegdyś najlepiej zarabiający ze spółek miejskich ZEC, a nie przez MOSIR.
Leniwym i nie lubiącym czytać przytoczę wniosek koncowy:
aquaparki stały się synonimem marnotrawienia pieniędzy samorządów i unijnych dotacji (których zresztą na basen już się nie dostanie)
Wybijcie (-my) sobie basen z głowy, jesteśmy tak małą gminą, że wszyscy mieszkańcy musieliby chodzić niemal codziennie, by on miał rację bytu, co jest przecież nierealne. Są o wiele prostsze, tańsze i dla wszystkich korzystniejsze metody ułatwienia mieszkańcom dostępu do takiego przybytku, ale to już jest rola władz gminy - nie zamierzam ułatwiać im pracy, podsuwając gotowe rozwiązania. A R.R. mi mocno podpadł (jak i innym wyborcom, wnioskując po jego wynikach), że tę potrzebę olał.

Przestań pitolić głupoty ,Gmina Osiecznica ma 6700 mieszkańców Gmina Nowogrodziec 15000 tys Nalazek dokłada pół miliona rocznie do basenu ,równie dobrze taki basen mógł by być zarządzany przez Hydro -Tech .tyle pieniędzy co marnotrawi Relich na jakieś chamskie występy na dni Nowogrodźca gdzie byle artystom śpiewającym z playbeku płaci się krocie,można by te pieniądze przeznaczyć na rozwój sportu (czytaj basen) .
~~Platynowy Pigwowiec niezalogowany
15 listopada 2018r. o 11:33
~~Cynobrowa Irga napisał(a): A ja bym się tam mocno nie rozpisywał , przykłady o rentowności basenu trzeba brać od najleprzych .Np w Niemczech każda taka miejscowość ma basen a to dlatego żę dbają o siebie o swoje dzieci .jest po prostu inna mentalność.wysportowane społeczeństwo zdrowsze,na ciele i na umyśle ,nie mówiąc o kwestiach medycznych.w jakim celu mamy nie inwestować w siebie i nasze dzieci ,ja osobiście uważam żę basen jest nam bardziej potrzebny jak filharmonia .

Na jakiej podstawie zakładasz, ze ich baseny są rentowne? Zauważ, że wszystkie drogi, nawet polne, są tam wyasfaltowane i w każdej wsi masz chodniki i ośwetlenie, o takich standardach, jak wodociągi, kanalizacji i gazociągi już nie wspomnę. W małej miejscowości pod Frankfurtem lokalny klub sportowy na poziomie naszej 4 ligi regularnie wyjeżdża na coroczne obozy kondycyjne do Maroka lub Tunezji. To społeczeństwo 40 lat bardziej zaawansowane cywilizacyjnie i ekonomicznie niż my. Ich stać (jeszcze) na dofinansowanie takich inwestycji, my mamy, póki co, wiele pilniejszych, koniecznych wydatków, nadrabiających dekady siermiężności i zastoju. MOe za 40 lat będzie naszą gminę stać dokładanie pół bańki rocznie do basenu, ale na razie najzwyczajniej w świecie są pilniejsze wydatki
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.