~~Sczerniała Gipsówka napisał(a):~~Czerwonozłoty Agrest napisał(a):~~Kakaowa Jodła napisał(a): zdradliwa morda
Zdradliwe ryje tylko w PiS i solidrnosci.
Prawda oto jeden z działaczy solidarności
Donald Tusk, ur. 22 IV 1957 w Gdańsku. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego, kierunek historia (1980).
1977-1979 uczestnik spotkań informacyjnych i samokształceniowych organizowanych przez SKS i inne środowiska opozycyjne w Trójmieście.
27 VIII 1980 pod Stocznią Gdańską im. Lenina jeden z autorów (m.in. z Andrzejem Zarębskim, Ryszardem Grabowskim, Pawłem Huelle i Markiem Zająkałą) apelu o powołanie niezależnej organizacji studenckiej, Niezależnego Zrzeszenia Studentów Polskich (później NZS), we IX 1980 członek Prezydium Tymczasowego Komitetu Założycielskiego NZSP na UG. X 1980 – VI 1981 redaktor w Wydawnictwie Morskim, od X 1980 w „S”, od XII 1980 przewodniczący KZ „Solidarność; od X 1980 w redakcji dodatku „Samorządność” do „Dziennika Bałtyckiego” (później osobnego tygodnika ZR Gdańskiego „Solidarności”).
~~Jaskraworuda Trytoma napisał(a):~~Płowa Gazania napisał(a): Wy se tu jaja robita a my na serio gorejem przez tych co w bajki wierzą.Przez tych co parasole noszą tym którym się wszystko należy.
dla ''koryta'' wszystko zrobią ...;)
sprzedadzą nie tylko siebie ale każdego razem i z osobna robotnika ...
nie cierpię ...ów ale przez jednego oszołoma zaczynam myśleć podobnie o ''solidaruchach''
jakoś cisza by zaangażowali się w poparcie zakazu wwozu ''ruskiego '' węgla do Polski...
czy nie dlatego że angażując się taki protest trzeba by było uderzyć w ...ów i bezpośrednio w mckwacza?
wazeliniarze i koniunkturaliści pieprzeni ...:]
skorn napisał(a): Słuszne spostrzeżenie - napisał janusz cytując samego siebie z czasów, gdy nie dawał rady się zalogować ; )
M21W2 napisał(a):skorn napisał(a): Słuszne spostrzeżenie - napisał janusz cytując samego siebie z czasów, gdy nie dawał rady się zalogować ; )
Po przeczytaniu tak samo pomyślałem , tym bardziej że dyskutowałem z Tobą Janusz w tym temacie .
Jakby to młodzież oceniła , Janusz dałeś ciała .
M21W2 napisał(a):skorn napisał(a): Słuszne spostrzeżenie - napisał janusz cytując samego siebie z czasów, gdy nie dawał rady się zalogować ; )
Po przeczytaniu tak samo pomyślałem , tym bardziej że dyskutowałem z Tobą Janusz w tym temacie .
Jakby to młodzież oceniła , Janusz dałeś ciała .