~~Kremowa Tygrysówka napisał(a):~~Marengo Jaskier napisał(a): HUUURAAAA wreszcie w Bolesławcu będzie PEPCO i ROSSMAN !!!!! Brawo Roman brawo ty !!A co ma Roman do tej inwestycji??? Facet wybuduje obiekt, a kto go wynajmie to jego sprawa i biznes. Ja wiem z obserwacji, że co by nie było to durni mieszkańcy naszego miasta i tak się po tym będą plątać, zwłaszcza w niedzielę.
~~Różowy Len napisał(a): To była strzelnica szkoły żandarmerii, która mieściła się w budynkach "budowlanki". Na terenie Szpitala Psychiatrycznego była w czasie wojny prowadzona operacja T4, która miała na celu eliminację jednostek nieprzydatnych społecznie. Obok strzelnicy był, zlikwidowany w latach 70' cmentarz szpitalny. Być może bliskość tych lokalizacji nie była przypadkowa, tym bardziej że adepci szkoły stanowili później obsadę wielu obozów koncentracyjnych i na strzelnicy mogli odbywać "zajęcia praktyczne".W obecnej szkole budowlanej bya szkoa policji byc moze, ze w czasie wohjny bya szkola zandarmerii. Pod koniec wojny w budynkach tych by lazaret. Odnosnie cmentarza przy Piastow to zostal on zlikwidowany pod koniec lat osiemdziesiatych. Ostatnie pochowki na nim mialy miejsce w 1984 roku,. Wiekszosc osob, ktorych szczatki tam spoczywaja to polacy, byli pacjenci szpitala, pochowani tam po 1956 roku tj od momentu ponownego uruchomienia szpitala. Bezposrednio po wojnie w obiektacg szpitalnych zamieszkiwali pracownicy, ktrzy uruchamiali ZG Konrad.
A lekarz, skoro pracował w szpitalu pod koniec wojny, kiedy to operacja T4 szła pełną parą, to mógł sporo wiedzieć o setkach, czy tysiącach pomordowanych.
~~Cynamonowa Pragnia napisał(a):Problemy były, ale się skończyły. Z obwodnicy będzie zjazd na Staroszkolną. Dlatego min. deweloperka weszła już z budową bloków na byłych ogródkach.~~Kremowa Tygrysówka napisał(a):~~Marengo Jaskier napisał(a): HUUURAAAA wreszcie w Bolesławcu będzie PEPCO i ROSSMAN !!!!! Brawo Roman brawo ty !!A co ma Roman do tej inwestycji??? Facet wybuduje obiekt, a kto go wynajmie to jego sprawa i biznes. Ja wiem z obserwacji, że co by nie było to durni mieszkańcy naszego miasta i tak się po tym będą plątać, zwłaszcza w niedzielę.
Roman ma dużo do powiedzenia o ile pamiętam to były duże problemy żeby włączyć się z drogi Powiatowej Staroszkolnej z drogą krajową właściciel chodził z tym problemem jeszcze do Śp Starosty Kwaśniewskiego .
~~Rudoczerwony Wielosił napisał(a): Znaczy jak hurtownie tam powstały a potem padły to było ok. A teraz jak ma powstać coś nowego to źle i wielkie hurrr..... durr...? Mieszkańcy alarmują ? Dobre sobie ..... pożałowania godni sygnaliści i ciennikarze.