~~Pąsowa Czereśnia napisał(a): PanieM - stwierdzenie, że młodzi są głupi to zwykle stwierdzenie faktu, ze większość młodych ludzie jest po prostu głupia i nic nie rozumie. Większość młodych dziewczyn deklaruje, że chcą być influencerkami lub instagramerkami, a większość młodych chłopców stwierdza, ze szlachta nie pracuje. Porozmawiaj pan ze znanymi pracodawcami - potwierdzą ci, ze co roku coraz gorzej i po szkołach nie potrafią nic. Sam miałem do czynienie ostatnio z takim „wykształconym” egzemplarzem i nie mogłem uwierzyć, ze można aż tak nic nie wiedzieć.
20-30% mlodych jeszcze ogarniania i coś chce, a reszta to bezmyślni konsumenci za cudze pieniądze.
Przykre, ale prawdziwe.
Kto kształci tych młodych ludzi ? / system , polityka socjalistyczna indoktrynacja religijna/
Od kogo mają czerpać przykłady gdy widzą tylko polityczne spory świętowanie zdarzeń z przed stu lat , wszechobecny kościół i gospodarka oparta na państwowym sterowaniu , rozbuchanym fiskalizmie i niejasnym prawie opartym na interesie skarbu państwa kosztem obywatela.
W szkołach dwa razy tyle lekcji religii niż przedmiotów zawodowych lub nauki języków.
Pozostaje młodym to co dla nich nie jest nudne . Gry i telewizyjne sid comy.
Ci młodzi to pokolenie moich wnuków .
Przykre jest to że ci którzy chcieli coś potrafić musieli z Polski uciekać bo perspektywa pracowania 40 lat na mieszkanie nikogo nie satysfakcjonuje.
Mam czworo dorosłych dzieci + czworo ich współmałżonków + pięciu wnuków w różnym wieku. Daje to dokładny obraz jak wygląda życie tych dwóch pokoleń w Polsce i poza nią.
Bez emocji i prywaty.
Proszę teraz ocenić co jest bardziej prawdziwe.[img=1605348689_fucva5l.jpg]