Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Godzina policyjna w Sylwestra?
~~Liliowoczerwony Kasztanowiec niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 16:13
Horus napisał(a):
~~Cyklamenowy Jarząb napisał(a): Rozporządzenie nie jest ustawą, więc mogą pocałować obywatele w pośladki i życzyć mu Szczęśliwego Nowego Roku 2021 :)

no właśnie niby nie ale ...
wczoraj o tym rozmawiałem ze znajomą w całkiem innej sprawie ale że z racji tego czym się zajmuje zapytałem jak ona to widzi ...

nawet ona nie dała mi tu jasnej odpowiedzi bo...

'' rozporządzenie na podstawie ustawy ...''

tak nami ,społeczeństwem ''gra'' pislamski nie(rząd)

nie wygrasz ze wściekłym policjantem któremu żona nie dała...np. kanapek a do pracy... :]

- W danym przypadku, gdy mówimy o zakazie opuszczania domów w Sylwestra, policja nie ma żadnych podstaw prawnych, by kierować notatkę do Sanepidu - mówi dr Małecki. - To wynika z ostatnich nowelizacji ustawy o chorobach zakaźnych, na którą powołują się rządzący. W ramach jej nowelizacji, w nowym art. 116 par. 1a wprost zapisano, że za naruszenie zakazów i nakazów w czasie epidemii grozi nam odpowiedzialność za wykroczenie. To przepis kluczowy, bo skoro odpowiadamy na podstawie kodeksu wykroczeń, to nie możemy jednocześnie odpowiadać administracyjnie przed Sanepidem za ten sam czyn. Nie można karać obywatela dwa razy za to samo - zaznacza.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
30 grudnia 2020r. o 16:23
o ...
to ma sens...
ale najważniejsze w tym jest to ze ŻADEN policjant NIE MA PRAWA kierować wniosków do sanepidu...

ewentualny mandat?...ok.
mamy prawo odmówić przyjęcia i kierować się do sądu a tam 99% na wygraną...
w sytuacji wniosku do sanepidu jest inaczej ...
tam masz równie bezprawny ale jednak nakaz natychmiastowej wykonalności ...
owszem ...nie zapłacimy osobiście ale WYCZYSZCZĄ CI KONTO...

ILE BĘDZIESZ TOCZYŁ BATALIĘ O ODZYSKANIE KASY W SĄDACH?

a państwo które zabrało ci kasę nie jest skore do szybkiego jej oddawania...;)
~~Burgundowa Liatra niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 17:45
Nie wiadomo o co w tym wszystkim biega. Sam, miłościwie nam panujący, premier nie jest w stanie nam precyzyjnie powiedzieć jak mamy się zachowywać w noc sylwestrową a ewentualne karanie ma być uznaniowe. Jak wartość mają te zarządzenia?
30 grudnia 2020r. o 17:48
~~Liliowoczerwony Kasztanowiec napisał(a):
Horus napisał(a):
~~Cyklamenowy Jarząb napisał(a): Rozporządzenie nie jest ustawą, więc mogą pocałować obywatele w pośladki i życzyć mu Szczęśliwego Nowego Roku 2021 :)

wczoraj o tym rozmawiałem ze znajomą w całkiem innej sprawie ale że z racji tego czym się zajmuje zapytałem jak ona to widzi ...

'' rozporządzenie na podstawie ustawy ...'' W naszym kraju można słynne ustawy z 2009 i 2016 roku.

nie wygrasz ze wściekłym policjantem któremu żona nie dała...np. kanapek a do pracy... :]

- W danym przypadku, gdy mówimy o zakazie opuszczania domów w Sylwestra, policja nie ma żadnych podstaw prawnych, by kierować notatkę do Sanepidu - mówi dr Małecki. - To wynika z ostatnich nowelizacji ustawy o chorobach zakaźnych, na którą powołują się rządzący. W ramach jej nowelizacji, w nowym art. 116 par. 1a wprost zapisano, że za naruszenie zakazów i nakazów w czasie epidemii grozi nam odpowiedzialność za wykroczenie. To przepis kluczowy, bo skoro odpowiadamy na podstawie kodeksu wykroczeń, to nie możemy jednocześnie odpowiadać administracyjnie przed Sanepidem za ten sam czyn. Nie można karać obywatela dwa razy za to samo - zaznacza.
22258
#Horus nieaktywny
30 grudnia 2020r. o 17:49
to tylko ''apel''...;)

to tak jakby apelować do tego ''pinokia'' o to by zaprzestał swoich kłamstw i manipulacji...

apelować może każdy i o wszystko ...
tylko kto dzisiaj słucha ''apeli''? ...;)
30 grudnia 2020r. o 17:52
~~Liliowoczerwony Kasztanowiec napisał(a):
Horus napisał(a):

'' rozporządzenie na podstawie ustawy ...'' W naszym kraju można słynne ustawy z 2009 i 2016 roku.

~Złocista Jukka niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 18:01
Mogą mnie pocałować w tył . Będę sobie chodził w sylwestra o każdej godzinie o której będę chciał.
~~Zielonkawy Wielosił niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 18:06
A co z mszami ,przecież te o 20 godz będą po godzinie policyjnej ,a ja zawsze chodziłam to mi jest niezbędne do życia
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza