Pannazdzieckiem napisał(a): PIS-PO-PRL napisał(a): A u Niemców konsternacja. Seniorzy zaszczepieni dwoma dawkami szczepionki od Pfizera zachorowali... na covid :D
I zaś kwarantanna w domu spokojnej starości
Nie chce mi się szukać linku. Można wygooglować
Mi też się nie chce . Lucjanie i Przemo , proszę Was , nie dajcie się zaszczepić . Ciebie POeerelu nie muszę prosić :)
Witaj Piotrek , dawno Ciebie nie było na forum , myślałem że Twój " przyjaciel " załatwił darmowe wczasy .
Piotrek im więcej czytam co piszą wystraszeni tym bardziej wierzę w powodzenie szczepień , półprawdy i kłamstwa lub jak w Twoim przypadku teorie spiskowe .
PRL podaje informacje o szczepieniach sputnikiem na Węgrzech co jest całkowitą nieprawdą , ta szczepionka nie jest zatwierdzona i dopuszczona w krajach UE przez Europejską Agencję Leków .
Sprawdziłem o sytuacji podwójnie zaszczepionych w Niemczech , sprawa nie wyjaśniona , a zaszczepieni w ilości 14 osób mają odmianę brytyjską wirusa .
Według producenta skuteczność szczepionki wynosi ok 95% , antyszczepionkowcy to obecnie poszukiwacze sensacji .
Liczby zakażeń i zgonów z powodu Covid 19 spadają w RFN od kilku tygodni. Władze niemieckie są jednak bardzo zaniepokojone ostatnimi zakażeniami w domu opieki w Belm w regionie Osnabruecke, gdzie u 14 osób odkryto zakażenie brytyjskim wariantem B.1.1.7.. Ministra zdrowia Jensa Spahna zaniepokoił fakt, że chore osoby zostały już wcześniej zaszczepione dwiema dawkami szczepionek. Wszyscy zakażeni otrzymali drugie szczepienie szczepionką firmy Biontech/Pfizer 25 stycznia, a zakażenia wariantem B.1.1.7. wykryto pod koniec ubiegłego tygodnia.
Minister zdrowia chce wyjaśnienia tej sprawy. Spahn poinformował, że poprosił Instytut Roberta Kocha i Instytut Paula Ehrlicha o sprawdzenie przypadków z Belm. Spahn zauważył, że może być kilka wyjaśnień. Jedną z możliwości może być to, że pacjenci byli zakażeni koronawirusem wiele tygodni temu, ale infekcje pozostały niewykryte. Nie można jednak wykluczyć, że szczepienia nie zapobiegły zakażeniu, a jedynie złagodziły przebieg choroby. Można również przypuszczać, że musi upłynąć trochę czasu, zanim szczepienia zagwarantują pełną ochronę przed infekcją.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-02-09/niemcy-liczba-zakazen-spada-ale-sa-przypadki-infekcji-u-osob-zaszczepionych/