~~Ania B napisał(a): Jeśli chodzi o przepisy dotyczące ruchu pieszych to ok, jest to zasadne. Natomiast o odstępach minimalnych to jakaś kpina. Przy prędkości 100/h 50 m odstępu?? Tam się zmieszczą jeszcze co najmniej dwa auta, które nawet w ekstremalnej sytuacji będą mogły bezpiecznie wyhamować... dla mnie jakaś totalna bzdura. Poza tym jak to spowolni ruch na tych drogach, przy takim obciążeniu ruchu. A kwestia mierzenia tej odległości przez policję w przypadku popełnienia wykroczenia nie zachowania odstępu? Laserem będą to mierzyć??
~~Miętowa Sośnica napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ania B napisał(a): Jeśli chodzi o przepisy dotyczące ruchu pieszych to ok, jest to zasadne. Natomiast o odstępach minimalnych to jakaś kpina. Przy prędkości 100/h 50 m odstępu?? Tam się zmieszczą jeszcze co najmniej dwa auta, które nawet w ekstremalnej sytuacji będą mogły bezpiecznie wyhamować... dla mnie jakaś totalna bzdura. Poza tym jak to spowolni ruch na tych drogach, przy takim obciążeniu ruchu. A kwestia mierzenia tej odległości przez policję w przypadku popełnienia wykroczenia nie zachowania odstępu? Laserem będą to mierzyć??
90km/h to 25m/s. Czas reakcji przeciętnego kierowcy to 1s. Czyli na sama reakcje tracisz połowę odstępu. Gdzie chcesz wcisnąć inne auta?
Jeśli masz prawo jazdy, to proszę oddaj je. Będzie lepiej dla wszystkich.
~~Oberżynowa Malina napisał(a):Ktoś napisał: ~~Miętowa Sośnica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ania B napisał(a): Jeśli chodzi o przepisy dotyczące ruchu pieszych to ok, jest to zasadne. Natomiast o odstępach minimalnych to jakaś kpina. Przy prędkości 100/h 50 m odstępu?? Tam się zmieszczą jeszcze co najmniej dwa auta, które nawet w ekstremalnej sytuacji będą mogły bezpiecznie wyhamować... dla mnie jakaś totalna bzdura. Poza tym jak to spowolni ruch na tych drogach, przy takim obciążeniu ruchu. A kwestia mierzenia tej odległości przez policję w przypadku popełnienia wykroczenia nie zachowania odstępu? Laserem będą to mierzyć??
90km/h to 25m/s. Czas reakcji przeciętnego kierowcy to 1s. Czyli na sama reakcje tracisz połowę odstępu. Gdzie chcesz wcisnąć inne auta?
Jeśli masz prawo jazdy, to proszę oddaj je. Będzie lepiej dla wszystkich.
Dokładnie, totalny rąk podstawowej wiedzy i wyobraźni. Dla takich powinno być 200 metrów odległości.