Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Donald Tusk w sierpniu w Bolesławcu
~~zimowit niezalogowany
15 lipca 2021r. o 23:57
~~Olo napisał(a): Człowiek pisze ci o dramacie narodu, a ty nic nie ogarniasz. To że znasz język polski jeszcze nic nie znaczy.
Kiedy TSUE wyda wyrok o natychmiastowe wydanie Polskich zagrabionych w czasie wojny przez Niemcy dóbr narodowych?

Nie tylko przez Niemcy. Pamiętam jak przewodniczka na zamku Książ opowiadała, że po wojnie zostały tam tylko dębowe podłogi. A zostały tylko dlatego, że sowieci nie byli w stanie ich zdemontować.
A ile polskich skarbów do dziś można oglądać w muzeach...w Szwecji.
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/potop-szwedzki-jakie-polskie-skarby-zrabowali-szwedzi/tlgekd7
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Poczerwieniały Fiołek niezalogowany
16 lipca 2021r. o 0:13
Każdy pis_dzielec chce być jak Przykurcz!

Życiowy nieudacznik - w 2 lewych butach - przyciąga jemu podobne 'sieroty'.
~~Olo niezalogowany
16 lipca 2021r. o 8:18
Neumann zagrał KO-wca w Rejsie?..... bo wczoraj widziałem sceny z filmu i chyba był to Rejs z Neumanem w roli KO-wca. Słuchacze z nieobecnymi twarzami i tańczący na krzesełku Neumann. Hahaha.
~~Bolek niezalogowany
16 lipca 2021r. o 10:22
Nawet nie wiesz co to ton...
Acja a się mądrzysz ciesz że twoja rodzina nie napar a przy gnikących szpaagach za parę lat zgotuj swoim gestapowski los i ciesz się z gazu.
~~zimowit niezalogowany
16 lipca 2021r. o 12:02
W 1987 r. 30-letni historyk został zapytany, czym dla niego jest polskość?
- „Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.” 
Historyk ów nazywał się Donald Tusk.

W 2021 r. noblistka została zapytana , czym dla niej jest patriotyzm?
- „Patriotyzm to już przeżytek. Dzisiaj inaczej postrzegamy swoje usadowienie w świecie. (…) poszukujemy większych słów niż patriotyzm”

I bądź tu mądry, chyba już „pracuje” na drugiego nobla ;)
"Tokarczuk do tego stopnia obraziła mój rozum, że chciałem napisać polemikę, ale uznałem, że gra jest niewarta świeczki, bo musiałbym jej książkę doczytać do końca" - powiedział Stanisław Lem w 2001 r.
~~Lucjan niezalogowany
16 lipca 2021r. o 17:11
~~Donald Tusk niezalogowany
16 lipca 2021r. o 19:34
Pisałem tu już 100 razy ja niemiecki chymn znam . Merkel mnie nauczyła.
~~Granatowy Mikołajek niezalogowany
16 lipca 2021r. o 19:48
W dupie mam tego szfaba .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.