M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Morska Kolkwicja napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~qwas napisał(a): https://dorzeczy.pl/zdrowie/214915/w-pelni-zaszczepieni-stanowia-wiekszosc-zgonow-na-covid-19.html
To jakiś podstępny cios w Lucka ! To płaskoziemcy i foliarze tak piszą! Simon-Horban mówią co innego.
Lucek, nie bój się chłopie, jakoś przeżyjesz tego omikrona...
Poleciłbym Tobie przeczytanie sprostowania , nie czytaj , nic z tego nie zrozumiesz , nie na Twoją głowę .
https://konkret24.tvn24.pl/swiat,109/wiekszosc-zmarlych-z-covid-19-w-szwecji-i-wielkiej-brytanii-to-osoby-zaszczepione-te-dane-sa-niepelne,1082344.html
Lucuś, aleś ty ....mądry inaczej. Przytaczasz tekst, który sam jest manipulacją. Dam ci przykład dziecko drogie, bo ty zbyt wiele nie kumasz.
Lucuś, w podanym przez ciebie tekście jest tabelka z Wlk. Brytanie. I tam, jak byk, stoi napisane:
Zmarło w wieku: Wszyscy ---- Niezaszczepieni
Poniżej 18 6 2
18-29 18 12
30-39 38 29
40-49 77 46
50-59 238 113
60-69 414 114
70-79 786 127
80+ 1449 168
Razem 3026 611
Czyli na 3026 zmarłych 611 osób było niezaszczepionych. Mamy więc 80% osób zaszczepionych wśród zmarłych. W twojej grupie wiekowej masz 84% zgonów wśród zaszczepionych.
Lucuś, powiedz mi, jaki trzeba być nieukiem i kpem, żeby po takiej statystyce dalej być zwolennikiem wyczepień? Te czepienia goowno dają, a przy nowych mutacjach czepionki nie działają, co przyznają sami producenci. To po się czepić Lucuś? To obowiązek w religii covidiańskiej czy co?
Chciałem ci też przypomnieć, że niedawno niejaki Lucjan z Ocic wypisywał bzdury, że zaczepieni lekko przechodzą covida i nie muszą się obawiać. Z tabeli wynika. że nie ma sensu czepić się powyżej 45 roku życia (tak w przybliżeniu), a już na pewno 50-tego, bo więcej umiera zaczepionych.
Ten tekst w podobny sposób interpretuje dane, jak Niedzielski. Manipuluje danymi. Przykład: W argumentacji skupiono się jednak nie na wieku zmarłych, lecz na tym, że w wyszczepionym społeczeństwie zachorowania i zgony występują coraz częściej wśród osób zaszczepionych - bo coraz mniej osób pozostaje niezaszczepionych. Ostrzega się przed znajdywaniem prostych związków przyczynowo-skutkowych między szczepieniami, zachorowaniami a zgonami. "Gdybyśmy zaszczepili 100% społeczeństwa przeciw danej chorobie, to wtedy wszystkie zachorowania występowałyby wśród osób zaszczepionych" - wyjaśniono.. Ciekaw jestem czy taki bystrzak, jak ty, połapie się w cytowanym fragmencie i zastosowanej manipulacji? To jak Lucuś, łapiesz?
M21W2 napisał(a):
Dane są dostępne na stronie szwedzkiej agencji. W sekcji poświęconej zakażeniom osób zaszczepionych informuje się, że na 252 zgony na COVID-19 odnotowane od początku lipca tego roku 171 dotyczyło osób w pełni zaszczepionych (68 proc.) - lecz aż 93 proc. tej grupy stanowiły osoby w wieku powyżej 70 lat;
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a): Jest jak myślałem , proste wyjaśnienia w artykule zbyt trudne do zrozumienia przez foliarzy .
Napisane tłustym drukiem ;
Anglojęzyczny portal, a za nim polski serwis podają, że w Szwecji i Wielkiej Brytanii większość zgonów na COVID-19 we wrześniu dotyczyła osób zaszczepionych. W obu tekstach pominięto jednak informacje, jakich grup wiekowych dotyczą cytowane dane, a to może prowadzić do błędnych wniosków.
Jeszcze To ;
Dane są dostępne na stronie szwedzkiej agencji. W sekcji poświęconej zakażeniom osób zaszczepionych informuje się, że na 252 zgony na COVID-19 odnotowane od początku lipca tego roku 171 dotyczyło osób w pełni zaszczepionych (68 proc.) - lecz aż 93 proc. tej grupy stanowiły osoby w wieku powyżej 70 lat; mediana wieku zmarłych wyniosła 86 lat. Ponadto na stronie szwedzkiej agencji jest istotny komentarz na temat korzystania z danych:
Brytyjska agencja udostępnia jednak jeszcze inne cenne dane: udział zmarłych na COVID-19 w ogólnej liczbie zaszczepionych i niezaszczepionych. Jako przykład warto podać najstarszą grupę wiekową 80+. Ponad 85 proc. zgonów w tej grupie stanowiły osoby w pełni zaszczepione. Jeśli jednak spojrzeć na całą grupę zaszczepionych 80-latków i osób starszych, to wskaźnik śmiertelności wynosi 48 zgonów na 100 000 osób. Tymczasem wśród niezaszczepionych jest prawie trzykrotnie wyższy: 133 zgony na 100 000 osób.
Wiem foliarz tego nie przyjmie do wiadomości , tekst nie jest skierowany do anty , jak wcześniej zaznaczyłem , nie na ich głowy .
Dobranoc .