~~Jorg napisał(a): Ktoś napisał: ~~Pokój Światu napisał(a): Co by nie mówić to ludność cywilna Bunzlau i okolic nie zasłużyła na to co ja spotkało. Armia Czerwona to była totalna dzicz. Kiedyś byłem w latach 80-tych na Mazurach i nosiłem mleko od kobiety autochtonki. Co ona mi opowiedziała to przez kolejnych dwadzieścia lat nie wierzyłem jej w ani jedno słowo. Myślałem, że zwariowała i czas pomieszał jej w mózgu. A potem wszystko wyszło na jaw. Jak mi było głupio! Ale ona już nie żyła.
A Niemcy to byli aniołowie i głaskali wszystkie podbite narody najpierw przepuszczając te narody przez ruszta w piecach. Byli kulturalni wykształceni ale bez zmrużenia oka potrafili zastrzelić dziecko lub dorosłego a szczególnie podczłowieka Polaka.
Zgadzam się. Za to co zrobili nie ponieśli w zasadzie żadnych konsekwencji. Zaraz po wojnie alianci roztoczyli nad nimi parasol ochronny , pomogli rozwinąć gospodarkę największych pseudonaukowców zbrodniarzy przygarnęli do siebie . Oczywiście tam gdzie swołocz i dzicz ze wschodu dotarła to cywile ucierpieli ale było to niewspółmierne do tego co oni zgotowali narodom Europy i nie tylko.