Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rynek pracownika wrócił do Bolesławca i powiatu bolesławieckiego
~~Barwinkowy Pieris niezalogowany
31 lipca 2022r. o 9:34
gdyby nie było Ukraińców to przedsiębiorcy by zbankrutowanie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Płoworuda Margerytka niezalogowany
31 lipca 2022r. o 10:26
A ile na miesiąc płaci ten rynek ?
~~Brunatnorude Parzydło niezalogowany
31 lipca 2022r. o 10:37
~~Płoworuda Margerytka napisał(a): A ile na miesiąc płaci ten rynek ?

Tyle ile wynegocjuje się z pracodawcą.
~~swa niezalogowany
31 lipca 2022r. o 11:02
rynek pracownika a w jakiej firmie???????????????? ile placa 3010? czy 3020??? głupoty piszą....
~~Płowobrązowa Inkarwilla niezalogowany
31 lipca 2022r. o 11:27
~~Płoworuda Margerytka napisał(a): A ile na miesiąc płaci ten rynek ?

~~Taka trochę ironia niezalogowany
31 lipca 2022r. o 11:28
Nie zgadzam się z artykułem, (wypowiedź jest subiektywną opinią i nie ma na celu nikogo obrazić)
1. Ok pracy jest dużo ale kwestia dla kogo i za ile. (Dostęp do dużej ilości ofert pracy fizycznej za śmieszną stawkę w dzisiejszych czasach, "prawdopodobnie cicha" zmowa pracodawców - po co ja mam dać więcej skoro inni się nie wychylają?
2. Rozmowy z działem HR i reprezentantami firmy, często bywają "śmieszne " ze względu jakie wymagania stawia się na przeróżne "bujne "stanowiska (Głównie pod względem wewnętrznego nazewnictwa firmy, a stawka dalej słaba).
3. Przydałoby się, żeby w końcu weszła ustawa o jawności stawek, ponieważ jeżeli ktoś ma coś do ukrycia i się nie chwali, czy jest godnym finansowo pracodawcą, czy też nie - to znaczy, że jest na wstępie pracownik oszukiwany i firma nie ma w pełni uczciwej polityki. (Gdyby to było jawne wtedy byłoby to zwiększenie rynku pracownika)
4. Rejon Bolesławca jest zabawny pod względem oferowanej pracy i bardzo często spotykanych ofert wypłat pod stołem i pracy za najniższą krajową. Oferty głownie w branży automotive i branżach magazynowych. Mało innych firm i specjalistycznych stanowisk, czy też technicznych. Ceny z dużych miast a psie pieniądze w 80+ % przypadkach pracodawców.
Może kiedyś ten negatywny trend się zmieni i podejście pracodawców również, a jak szukacie oszczędności to szukajcie w wyższych stanowiskach a nie pracowniku z linii produkcyjnej, gdzie "oficjalnie" jest to najważniejsze ogniwo, bo bez nich wy na wyższych stołkach nie mielibyście kim zarządzać /"pracować" i byście byli też nie potrzebni.
5.Kolejnym aspektem jest podejście Urzędu Pracy- reguły są proste: Oni muszą znaleźć "Ci" dowolną pracę, nie koniecznie zgodną z tym co chcesz robić i kompetencjami. Odmawiasz - dostajesz karę i skreślenie z osób zarejestrowanych na pewien okres i cyk tak się zmniejsza % bezrobocia.
Dodatkowo uważam, że taka instytucja nie jest potrzebna i jest to trochę stratą środków publicznych, oczywiście w miejsce tego powinna być jakaś inna organizacja lub zmiana sposobu działania, żeby mogły się odbywać staże, szkolenia, czy można byłoby pozyskać finanse na otwarcie swojej pierwszej firmy.
A jak ktoś szuka odpowiedniej dla siebie pracy to na pewno nie w takim miejscu.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
~~Zielony Chmiel niezalogowany
31 lipca 2022r. o 13:07
Nie oszukujmy się. Bolesławiec metropolią nie jest, dlatego większość ofert pracy jest dla osób z wykształceniem zawodowym lub co najwyżej średnim technicznym. Nie jest to rynek pracy dla wysokiej klasy specjalistów.
~~miś gogo niezalogowany
31 lipca 2022r. o 13:15
Rynek pracownika? Ja bym to nazwał sklepem z robolami "wszyscy za cztery tysie brutto".
Do tego powstaje w Bolesławcu jakaś głupia moda na czterobrygadówki.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza