Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Odważni przeciw " ratuszowym "

11445
PanM
2 września 2022r. o 7:05
Czytamy tu sporo aktów wyrażających niezadowolenie z polityki rządowych oraz naszych lokalnych " ratuszowych".
Zatem jest okazja wyrzucenia z siebie co Twoim zdaniem jest szkodliwe dla funkcjonowania lokalnej społeczności.
Co Twoim zdaniem można by zmienić "byśmy rośli w siłę i żyli dostatniej."

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
2 września 2022r. o 7:13
Mnie osobiście najbardziej przeszkadzają ci, którzy chcą nas uszczęśliwić EURO jako polską walutą.
~~Lawendowa Sasanka niezalogowany
2 września 2022r. o 7:18
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Mnie osobiście najbardziej przeszkadzają ci, którzy chcą nas uszczęśliwić EURO jako polską walutą.

Tytoniu , jak ci rzucę na tacę 5 euro to je weźmiesz .
2 września 2022r. o 7:36
Niestety nie chodzę z tacą. TAAAAAAAKA kasa przejdzie mi koło nosa :-|
22258
#Horus nieaktywny
2 września 2022r. o 8:26
prawda że szkoda?
może byś uzbierał na koncie jakiś milion czy dwa...miałbyś co przelewać z konta na konto jak twoi ''bracia w wierze'' :D
2 września 2022r. o 9:28
Pieniądz nie jest treścią mojego życia. Jest jedynie środkiem, zresztą jednym z wielu, do realizacji innych celów.
11445
PanM
2 września 2022r. o 11:14
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pieniądz nie jest treścią mojego życia. Jest jedynie środkiem, zresztą jednym z wielu, do realizacji innych celów.

Tak myśli większość społeczeństwa. Pracuje aby żyć a nie odwrotnie.
Jednak pewna część populacji uważa że otrzymywanie za pracę biletów NBP narysowanych przez " glapcia" i drukowanych bez umiaru jest korzystniejsza niż posiadanie prawdziwej waluty gwarantującej stabilność.
Tu najlepszym przykładem jeswt ten który panu Tytoniowi dwa razy zamieszczałem.
Polska inflacja 17 % . Wszystko drożeje a kredyt hipoteczny szaleje. W ślad rosną zarobki nakręcając spiralę inflacji.
Strefa € - inflacja 7 % , kredyt hipoteczny 2,5 - % z 10 letnią gwarancją stopy procentowej. Więc w praktyce stopa maleje.

Teraz do rzeczy -- ten post jest o polityce władz lokalnych / SAMORZĄDOWYCH/. Oni waluty nie zmienią ale mają bardzo duży wręcz strategiczny wpływ na kondycję prywatnej przedsiębiorczości.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Nie pijący alkoholik niezalogowany
2 września 2022r. o 13:42
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pieniądz nie jest treścią mojego życia. Jest jedynie środkiem, zresztą jednym z wielu, do realizacji innych celów.

Żyj swoją treścią , sie zobaczy jak długo pożyjesz. Jak nawiedzony może mieć inne cele.? Jedyny cel bezwzględne oddanie temu w co wierzysz. Jak zachoruje ktoś ci bliski módl się. Zamiast do lekarza idź spowiedzi. Zamiast wiedzy katecheza. Zamiast pracy msza. Twój idol ci da . N
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza