jak to w końcu jest w tym kraju?
na wysokim poziomie utrzymuje się wśród Polaków przekonanie co do słuszności przynależenia do Unii a jednocześnie głosują na tych którzy ją wybrzydzają ...
jak to jest że są tacy co wybrzydzają Unię ale jednocześnie żadna siła ich nie jest w stanie sprowadzić do Polski?
jak to jest że swój ''patriotyzm'' ograniczają tylko do banalnych tekstów i wolą te ''ojro'' od polskich ,narodowych złotówek ?
co jest takiego strasznego w tym kraju że wybierają sobie nowe ''ojczyzny'' zamiast tu wracać? ;D
Dopisane 20.09.2022r. o godz. 09:06:
~~oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Yogi napisał(a): Gdyby ktoś znał historię to wiedziałbym po jakiej stronie stanąć.
Myślę że trochę znam historię.
Ruskie nigdy nie byli przyjaciółmi Polski i wiemy czego można się po nich spodziewać.
Gorzej z tymi co się deklarują jako nasi najlepsi przyjaciele i sojusznicy. Już raz nam pokazali co jest dla nich ważniejsze, sojusznik, czy własny interes.
Znany wróg, czy fałszywy przyjaciel ( który ci wbije nóż w plecy jak mu się to będzie bardziej opłacało)?
dzisiaj jest tak samo...
nie mamy ani jednego sąsiada z którym Polska nie jest skłócona...
nie mamy ani jednego sojusznika na którego można liczyć ...
jestem przekonany o tym że gdyby teraz Iskandery burzyły polskie miasta nikt by palcem w naszej obronie nie kiwnął...
to byłby tylko czas dla innych na przygotowania do ewentualnej obrony własnego kraju...
najgorsze w tym wszystkim jest to że to nikt inny a własny ( nie jestem przekonany czy własny ) nie(rząd) zrobił z Polski ''bękarta'' Europy...