Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Poważna awaria sieci wodociągowej w Bolesławcu
~~Płomienisty Rozpław niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 12:51
Bolesławiec jest stolicą ceramiki i należy się prezydent!
Tak myślą co nie którzy.
A co?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ceglasta Mydlnica niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 12:55
Czy taka woda nadaje się do mycia naczyń? Albo płukania warzyw? Mam opory, a przy niedzieli to ciężko o zakup baniaka
~~Nic się nie stało niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 12:58
Bolesławiec, Os. Kwiatowe, łazienka.
Niedziela, jakoś przed 9 rano.
Pomiędzy myciem głowy a zębów spada u mnie ciśnienie wody, co podnosi odrobinę moje własne, tętnicze.
Nie tak spadło w kranie, że woda całkiem przestała lecieć, bo nadal leci, ale małym siurkiem.
Nie zaczął też lecieć browar niefiltrowany, jak to bywa w przypadku awarii rur w gruncie.
Myślę ci ja: "Zgłoszę awarię jako nadgorliwy, acz prawy obywatel, bo może inni jeszcze śpią. W końcu są wakacje".
Z pianą na ustach (od pasty do zębów) sięgam po komórkę (a co, wy nie nosicie ze sobą kupczyjfona do łazienki na wszelki wypadek?).
Dzwonię 2x na 994, po jednym razie na pozostałe podane na stronie PWiK numery. Bez rezultatu.
"Wystawiają moją cierpliwość na próbę?" - stwierdzam z podejrzliwością,
ale mimo braku połączenia na żaden z numerów, nie nagrywam żadnych słów obelżywych, za co gorąco chwalę siebie w myślach.
"Może od razu polecieli naprawiać, zuchy!" - pokiwałem głową ze zrozumieniem i skończyłem mycie zębów.
Zza drzwi łazienki słyszę znajomy głos "Wyłaź! Już godzinę siedzisz!".
Ile bym nie siedział, zawsze mam policzoną godzinę, ale to i tak nigdy nie przyspiesza moich ruchów.
"Awaria wodociągów, trzeba wody nałapać, bo nie wiadomo, kiedy..." - wycierając usta, mówię do drzwi podniesionym głosem.
Nie dokończyłem jeszcze zdania, a już słyszę cichnące odgłosy kapci.
Z kuchni niesie się stukot szafek i garów.
Żona też z rocznika, który ceni wodę tak bardzo, że w takiej sytuacji jak dzisiejsza,
łapie ją do wszystkich dostępnych na daną chwilę pojemników, póki ta jeszcze leci.
Dobrze, że wannę przestała napełniać już dawno temu. Nawet dla karpia nie robi wyjątku.
Ale chyba małżonkę napełnia wściekłość, bo wrzeszczy z dołu na cały dom:
"Wyłączają, a nie powiadamiają! Dobrze, że pranie akurat się nie robi!".
Ja ją rozumiem, gdyż kiedyś, zresztą nie tak dawno, po tym, jak w trakcie prania zaczęła lecieć mętna żółć,
cała prana bielizna zmieniła kolor i odtąd mamy w szufladach jasną żółciznę.
Mnie to akurat nie przeszkadza.

A wam?

PS.
Ciśnienie koło południa się unormowało.
Ale woda w garnkach na wszelki wypadek zostanie do wieczora.

Zastosowana autokorekta

~~Ołowiany Przypołudnik niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 13:05
~~Płomienisty Rozpław napisał(a): Bolesławiec jest stolicą ceramiki i należy się prezydent!
Tak myślą co nie którzy.
A co?

ogłoście zbiórkę na złoty łańcuch dla lokalnego ''carewicza'' ... najlepiej z diamentami ,szafirami ...
tak jak planowano dla ''budynia'' ;D
zresztą a co tam...odlejcie mu tron...;D
~~Ludzie niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 13:24
Ludzie czy Wy nie pojmujecie że jest awaria,wypisujecie jakieś bzdury -tfu tfu.
~~Zniechęcona niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 13:31
Dzisiaj awaria,woda brudna z rur.Ale nie tylko dzisiaj. Czasami tez woda nie nadaje się do użytku.Smierdzi,robi się osad.Gdzie ta woda reklamowana przez prezydenta.Nie wspomnę o kanalizacji na niektórych obszarach miasta.Smrod.
~~Malkon niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 13:38
"Cieszę" się jak czytam co niektóre komentarze tzw. "geniuszy" . Nie wiem co w nich wstępuje gdy tworzą swoje "złote myśli".
~~Czerwonopomarańczowa Lepnica niezalogowany
6 sierpnia 2023r. o 13:39
Woda jest niezdatna do picia , prosto z kranu wygląda jak gotowa herbata ! - wyrzucone rano białe pranie wyszło żółte! - informacji brak, że awaria dosiegnie większą część miasta
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza