Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Możesz pochować zmarłego bez zgody proboszcza i nie musisz płacić
~~Liliowoniebieski Tojad niezalogowany
7 listopada 2023r. o 21:09
~~Karmelowopłowa Nasturcja napisał(a): to się chwali ...tylko dlaczego nie piszesz otwarcie który to ksiądz?
myślę że taką postawę powinno się odpowiednio podkreślić a nie ukrywać...
czy chodzi o Gołębiowskiego? ;D

No chyba nie. Gołębiowski jest przecież na emeryturze. Może Gidziński?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Karmelowopłowa Nasturcja niezalogowany
7 listopada 2023r. o 21:42
jak widzisz nie jestem w temacie kto z panów ''księciuniów'' jeszcze na służbie a kto na emeryturce...
więc jak? ....Gidziński?
coś mi się wydaje że nie padnie nazwisko tego księdza który niby taki ''dobrodziej'' ...;D
~~Platynowy Len niezalogowany
7 listopada 2023r. o 22:39
~~ewa napisał(a): Ciekawa sprawa---ponoć wszystkie, posługi kapłańskie powinny być darmowe...( wypowiedż papieża...)ale u nas w Bolesławcu...???--ja za pochówek syna musiałam w kościele zapłacić 800 zł. .Znajomej matka zmarła nagle-- nie miała pieniędzy na pogrzeb. .prosiła księdza, aby sie zgodził na pochówek, za 400 zł .odpowiedział, że za taką sumę--to om może tylko poświęcić grób.. !!!Brawa, dla legnickiego biskupa....!!!!!

Na przykład w Bazylice 7 lat temu, kosztowało 500 z mszą.
~~Zielonoszara Kalmia niezalogowany
8 listopada 2023r. o 9:36
A czy za grób na cmentarzu parafialnym ksiądz może pobierać opłatę za 20 lat?
~~Szymon niezalogowany
9 listopada 2023r. o 8:10
Ksiądz człowiek i musi mieć na bułki i internet
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
9 listopada 2023r. o 12:48
~~Polak napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ASTRA napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Woskowożółta Forsycja napisał(a): Wątpię
każdemu należy dać szansę

Tylko dlaczego Kościół nie dawał szansy , ale mordował bez opamiętania, wystarczy wspomnieć tylko konkwistę hiszpańską !

Akurat w tym przypadku trafileś jak kulą w płot. Duchowni, którzy towarzyszyli konkwistadorów, masowo chrzcili podbitych indian, by chronić ich przed okrucieństwem konkwistadorów. Po chrzcie z dzikusa indianin stawał się bratem w wierze. Tak więc kapłani raczej ratowali indian. Gdyby kapłanów tam nie było, los indian byłby znacznie surowszy.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
9 listopada 2023r. o 12:54
~~Zielonoszara Kalmia napisał(a): A czy za grób na cmentarzu parafialnym ksiądz może pobierać opłatę za 20 lat?

A skąd ma mieć na opłaty komunalne i ubezpieczenie, skoro wszystko ma być za darmo?
~~Zazieleniała Sośnica niezalogowany
9 listopada 2023r. o 16:24
~~Szymon napisał(a): Ksiądz człowiek i musi mieć na bułki i internet
A mało to doją ten kraj i wiecznie im mało, bo im apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza