~~dokładnie tak napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ewa napisał(a): Wystarczą pieniądze rodziców , znajomości i dobre układy . Nie ma cudów nikogo normalnie żyją ego nie stać na studia w Ameryce .
Chociażby moja córka była najzdolniejsza w województwie to z mojej pracy w Baderze nie będzie mnie stać na takie studia dla niej. Więc tak jak zawsze na świecie bogaci maja łatwiej - i będą się nadal bogacić kosztem biednych.
~~Xxx napisał(a): A ja kombinuje, jak tu jednemu dziecku dać utrzymanie na studiach we Wrocławiu.
~~syn_budowlańca_i_pielęgniarki napisał(a):Ktoś napisał: ~~dokładnie tak napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ewa napisał(a): Wystarczą pieniądze rodziców , znajomości i dobre układy . Nie ma cudów nikogo normalnie żyją ego nie stać na studia w Ameryce .
Chociażby moja córka była najzdolniejsza w województwie to z mojej pracy w Baderze nie będzie mnie stać na takie studia dla niej. Więc tak jak zawsze na świecie bogaci maja łatwiej - i będą się nadal bogacić kosztem biednych.
Cza było się uczyć żeby nie wylądować w Baderze. Wystarczyło siedzieć przy darmowych, wypożyczonych w bibliotece książkach. Nic trudnego, żeby w Polsce wyuczyć się za darmo np. na lekarza. Wiem z autopsji.
No to bardzo ciekawe. Jak ja kończyłem szkoły to bez zamożnych rodziców nie można nawet było marzyć o zawodzie lekarza czy prawnika. Ciekawe jaki z Ciebie lekarz skoro nawet podstaw ortografii nie znasz.
~~normalny napisał(a):Ktoś napisał: ~~Xxx napisał(a): A ja kombinuje, jak tu jednemu dziecku dać utrzymanie na studiach we Wrocławiu.
Wystarczyło się uczyć. Sam żeś zgotował/a sobie i dziecku ten los.
~~normalny napisał(a): Wystarczyło się uczyć. Sam żeś zgotował/a sobie i dziecku ten los.
~~Rdzawa Gailadia napisał(a): ~~normalny napisał(a): Wystarczyło się uczyć. Sam żeś zgotował/a sobie i dziecku ten los.
Nie bądź taki do przodu. Skończyłem Politechnikę Wrocławską, pracuję w porządnej firmie, ale na wysłanie dziecka za ocean mnie nie stać. Nie sztuka założyć prywatną praktykę lekarską, wcześniej najczęściej kupić hektar pola by być na KRUS-ie i łupać kasę nie odprowadzając podatków. I jakoś żaden rząd w swoich programach nie zamierza się tym problemem zająć. Prywatne gabinety lekarskie są objęte jakby jakąś ochronką jeśli o podatki chodzi. Tyle w temacie
Zgłoś do moderacji