Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Gmina Gromadka

~~Blond Cykoria niezalogowany
11 lutego 2025r. o 9:48
oprych napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Piotr napisał(a): Może ktoś wie dlaczego w tym roku mamy więcej płacić podatku jak za miniony, czyżbyśmy więcej zarabiali?
Kto wystąpił z takim pomysłem na radzie i kto głosował za?
Chciałbym wiedzieć żeby ten lump następnym razem do mnie ze swoją ulotką wyborczą nie wyskakiwał.
Mi płace nie wzrosły a wręcz przeciwnie, zarabiam mniej, więc wnoszę o obniżenie nam podatków.
No sępy, składajcie wniosek o obniżenie wszystkim podatków i opłat za śmieci, bo jedni płacą za każdego członka z rodziny a inni tylko za jeden kosz.
U mnie jest cztery osoby i płacę za 16 koszy a mam tylko 3.

Ty się nie martw taką podwyżką podatku.
Ja nam Tusk wprowadzi katastralny to się wtedy dopiero o...my.
Zastosowana autokorekta

Na Tuska nie zrzucajcie odpowiedzialności bo w Gminie mamy swoich "Tusków". i to oni podejmują uchwały.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22745
oprych
11 lutego 2025r. o 9:54
~~ha ha napisał(a): oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Piotr napisał(a): Może ktoś wie dlaczego w tym roku mamy więcej płacić podatku jak za miniony, czyżbyśmy więcej zarabiali?
Chciałbym wiedzieć żeby ten lump następnym razem do mnie ze swoją ulotką wyborczą nie wyskakiwał.
Mi płace nie wzrosły a wręcz przeciwnie, zarabiam mniej, więc wnoszę o obniżenie nam podatków.
No sępy, składajcie wniosek o obniżenie wszystkim podatków i opłat za śmieci, bo jedni płacą za każdego członka z rodziny a inni tylko za jeden kosz.

Zastosowana autokorekta
Lecz się bo może cię jeszcze wykastrują impotencie .

Ooo cóż za merytoryczna odpowiedź.
Potwierdziłeś tym wpisem mój wcześniejszy post o poziomie mieszkańców tej gminy.

Dopisane 11.02.2025r. o godz. 09:54:

To miało być do tego podtu

~~ha ha napisał(a): oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Piotr napisał(a): Może ktoś wie dlaczego w tym roku mamy więcej płacić podatku jak za miniony, czyżbyśmy więcej zarabiali?

Zastosowana autokorekta
Lecz się bo może cię jeszcze wykastrują impotencie .

Ooo cóż za merytoryczna odpowiedź.
Potwierdziłeś tym wpisem mój wcześniejszy post o poziomie mieszkańców tej gminy.
~~Wielosił niezalogowany
11 lutego 2025r. o 10:01
Pomysł na podniesie podatków miał Naczelnik Rady Gminy. Jenu podziękujcie. Nie porafi zadbać, aby u nas na 11 Listopada - choć tu mieszka TURy i inna hołota nie pędziły co dnia 100 km/godz. Za to potrafi podnieść podatki i diety radnym.
W Nowogrodźcu chcą odwołać radę miasta. My już dawno powinniśmy to zrobić. Emeryci i Komuniści doprowadzą do tego, że znów będziemy najbiedniejszą gminą.
~~Oliwkowozielony Lubczyk niezalogowany
11 lutego 2025r. o 13:51
~~Wielosił napisał(a): Pomysł na podniesie podatków miał Naczelnik Rady Gminy. Jenu podziękujcie. Nie porafi zadbać, aby u nas na 11 Listopada - choć tu mieszka TURy i inna hołota nie pędziły co dnia 100 km/godz. Za to potrafi podnieść podatki i diety radnym.
W Nowogrodźcu chcą odwołać radę miasta. My już dawno powinniśmy to zrobić. Emeryci i Komuniści doprowadzą do tego, że znów będziemy najbiedniejszą gminą.
Czekaj czekaj a to nie radni głosują? Czyżby nie miał kto się odezwać? przecież w gminie na pierdoły kasa jest.
~~Brązowy Rabarbar niezalogowany
11 lutego 2025r. o 20:07
Ludzie idzcie na sesje rady gminy.
Weźmy taczki i powieźmy ich na śmietnik. Łącznie z pracowniczkami emerytkami które zamiast pracować, sieją plotki!!
~~ZuluGula- niezalogowany
11 lutego 2025r. o 21:42
Wydają moje pieniądze na pierdoły i swoje pensje i dietki dla emerytów a monitoring, może straż miejska byłoby bardziej potrzebne.
Boże kto głosował na tych wszystkich kmiotów co u nas rządzą?
~~Blond Cykoria niezalogowany
11 lutego 2025r. o 23:30
~~Blond Cykoria napisał(a): oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Piotr napisał(a): Może ktoś wie dlaczego w tym roku mamy więcej płacić podatku jak za miniony, czyżbyśmy więcej zarabiali?

Zastosowana autokorekta
Na Tuska nie zrzucajcie odpowiedzialności bo w Gminie mamy swoich "Tusków". i to oni podejmują uchwały.

Podatek katastralny nigdy nie wejdzie bo potrzeba rejestru nieruchomości dotyczącego wartości i wyceny rzeczoznawcy. Jeżeli jakiś rolnik ma nieruchomość; dom, stodołę, działkę o wartości 1 miliona zł. to płaciłby ok. 1.000, 00 zł miesięcznie.
Wyobrażacie to sobie?
Chociaż ja chciałbym, żeby rolnicy zobaczyli jakie my przedsiębiorcy płacimy podatki.
22745
oprych
12 lutego 2025r. o 7:31
Zarządzają od ubezpieczycieli podania informacji na jaką sumę jest ubezpieczona dana nieruchomość i na tej podstawie naliczą podatek.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza