~~Czarny Kokorycz napisał(a): Średnia krajowa to:
język polski - 61%
matematyka - 52%
język angielski - 66%
Średnia wojewódzka nieco niższa - polski - 57,9% , matematyka -48,8% . Jedynie SP4 zbliżyła się do średniej wojewódzkiej. Reszta (nawet szkoła prywatna) poniżej średniej krajowej i wojewódzkiej z matematyki. Zastanawiające jest to dlaczego ci sami uczniowie w szkołach średnich osiągają wyniki najlepsze w województwie? Lepsi nauczyciele? Korki? Dodatkowe zajęcia wyrównawcze? Głupotą byłoby stawiać pod pręgierzem dyrektorów szkół i nauczycieli bo problem może leżeć kompletnie gdzie indziej. Gdzie? To zadanie, którym powinny się zająć służby odpowiedzialne za edukację w mieście. Najwyższy czas
~~Ktoś napisał(a): Pijarzy mocno powyżej średniej… ale ja wiem… Oni się nie liczą, bo zaściankowi
~~Czarny Kokorycz napisał(a): Średnia krajowa to:
język polski - 61%
matematyka - 52%
język angielski - 66%
Średnia wojewódzka nieco niższa - polski - 57,9% , matematyka -48,8% . Jedynie SP4 zbliżyła się do średniej wojewódzkiej. Reszta (nawet szkoła prywatna) poniżej średniej krajowej i wojewódzkiej z matematyki. Zastanawiające jest to dlaczego ci sami uczniowie w szkołach średnich osiągają wyniki najlepsze w województwie? Lepsi nauczyciele? Korki? Dodatkowe zajęcia wyrównawcze? Głupotą byłoby stawiać pod pręgierzem dyrektorów szkół i nauczycieli bo problem może leżeć kompletnie gdzie indziej. Gdzie? To zadanie, którym powinny się zająć służby odpowiedzialne za edukację w mieście. Najwyższy czas
~~Chabrowy Przypołudnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Gaga napisał(a): Proszę podać ile klas w każdej szkole i jaka ilość uczniów w tych klasach,myślę ze to tez duży wyznacznik wyników
Dokładnie. Magia maluch liczb. W Oxpressie było chyba tylko 12 osób.
Mało dzieci ale i klas w szkołach podstawowych będzie mniej