~~Stary PiSowiec z zasadami napisał(a):dobre toooKtoś napisał: ~~minio napisał(a): A co z partnerem/partnerką? Czy można ich zgłosić?
TAK! Można ich zgłosić na komisariat w celu leczenia starą dobrą gumą! Tylko dobra guma czyni cuda, przegumować cały powiat ku chwale Ojca Jarosława.
~~gosc napisał(a): cos za duzo tych ubezpieczen ten system juz pokazał swoja ...wydolnosc.mysle ze tyle pieniedzy co wam wplywa od obywateli to juz dosc macie.przychodzi co do czego dobrze znamy odpowiedz....O co chodzi? Nic dodatkowego nie zapłacą. Z jednej składki zdrowotnej np.ojca, mają darmowe leczenie dzieci i jego niepracująca żona. Może to być 4 osoby i więcej, ale emeryt płaci dodatkowe dwie składki zdrowotne w roku. Od 13 i 14. Potem się ludzie dziwią, że nie ma na leczenie przewlekle chorych dzieci. Z czego ma być? Z jednej składki na całą rodzinę? Emeryci już 15 składki w roku nie zapłacą, bo z czego.
~~Paliowy Osteospermum napisał(a): Jest też inne wyjście. Można postarać się o ukraiński paszport. NFZ leczy Ukraińców zupełnie za darmo, na koszt Polaków opłacających składki zdrowotne. Ukrainiec jest ubezpieczony w NFZ z automatu, Polak musi płacić haracz.[/c
Podziękujcie Tęczowej Tęczowej Koalicji i ich wyborcom antypolakom. Już wasz rudy na klęczkach przed kanclerzem Niemiec lizał mu buty i jaja..miał być port, CPK, elektrownie atomowe..zostanie wyjazd na truskawki do Hansa .Tfuu na was...zdrajcy. Taki wasz obraz ..uj z wami.
~~uaua napisał(a): A ja pracujacy dorywczo nie mam ubezpieczenia, ratuje mnie dobrowolna miesieczna skladka w wysokosci 700zl nfz + zus ok1000zl. Obywatele panstwa zaczynajacego sie na U a konczacego sie na A maja to za darmo...