Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wysokie ceny paliw w Bolesławcu budzą frustrację mieszkańców. UOKiK i Orlen tłumaczą: to mechanizmy rynkowe
~~Kupiłem nick niezalogowany
przedwczoraj o 8:16
~~Różowawy Chaber napisał(a): ~~Kupiłem nick napisał(a): Ktoś napisał: ~~Różowawy Chaber napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Ogólnie nie tylko w Bolesławcu a w Polsce jest drożej niż w niemieckich sklepach. W Polsce masło 150 gram 11 zł w Niemczech rama ( 70% masła ) 250 gram … 1,29 €… czekolada milka ( normalny rozmiar ) w Polsce kosztuje kolo 10 zł w Niemczech od 0,79 centów do 1.29€

W Polsce masło 200g 7-9 zł. (w promocjach po 4.9 zł). Rama to nie masło więc g... nas obchodzi niemieckia cena tego g..... Milka w normalnym rozmiarze ma porównywalną cenę. Wniosek- piszesz bzdury.

Kolego piszesz ze masło w Polsce kosztuje 7lub 9 zł to po przeliczeniu kosztuje w Polsce ponad 2€ … w Niemczech także kupisz bardzo dobre masło za 2€ … ale czy czekoladę milkę kupisz za nie całe 4 zł … jeżeli tak to biorę każda ilość pokaz mi obojętnie który sklep z milka za nie całe 4 zł.

To ,, kolego '' to sobie w dupę wsadź i przestań już pie*rdil*i, jak to wspaniale za PiSu się żyło. Masło wtedy było po 10 zł a paliwo po 9. Więc idi ty na xuy.

Aaaa i najważniejsze ja osobiście mam wyj€bane czy to na PiS czy na PO rządzi , dla mnie to jest ta sama mafia w białych kołnierzykach. Od lat 80iatych w sejmie widać te same zakłamane mordy.
Tusk
Kaczyński
Macierewicz
Kalisz.
Zwracam tylko uwagę że u naszych zachodnich sąsiadów jest taniej w sklepach niż w polskich sklepach.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kasztankowa Petunia niezalogowany
przedwczoraj o 9:59
Wina rudego i jego POpapranców
~~Andrzej niezalogowany
przedwczoraj o 10:18
POpaprancy, nie każą tankować na Orlenie.
~~KR niezalogowany
przedwczoraj o 11:18
Nie tankowac w tym z krec Boleslawcu i chu...i przestac marudzic

Zastosowana autokorekta

~~Ciemnobursztynowa Mydlnica niezalogowany
przedwczoraj o 15:11
~~Jasnozielony Złocień napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): bo polski złoty mamy wpisany do konstytucji.

nie nie mamy

Tak mamy. Proszę sobie przeczytać!!
Wstąpienie do strefy euro wymaga porzucenia przez nasz kraj waluty narodowej, tj. złotego. Tymczasem obowiązująca konstytucja w art. 227 ust. 1 stanowi, że Narodowemu Bankowi Polskiemu "przysługuje wyłączne prawo emisji pieniądza oraz ustalania i realizowania polityki pieniężnej. Narodowy Bank Polski odpowiada za wartość polskiego pieniądza". Jakkolwiek euro po jego wprowadzeniu do obiegu w naszym kraju byłoby pieniądzem używanym też w polskim obiegu wewnątrzkrajowym, to jednak nie stałoby się przez to naszym pieniądzem narodowym.
przedwczoraj o 15:20
~~Trawiasty Rabarbar napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Trawiasty Rabarbar napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Co jęczycie jak d€bile.?  Bolesławiec jest położony 50 km od Görlitz a ceny są jak w Görlitz. Tak samo w sklepach w takich jak Dino , intermarsche czy Kaufland jest drożej niż np w tych samych sklepach w Legnicy , Bogatyni czy w Łodzi.  Bolesławiec pottery
Zagłosujcie na „księciunia Trzaskowskiego” , to będziecie płacić w €uro.

I tak ostatecznie będziemy więc po co skomlesz?

Jeżeli prezydentem będzie osoba która szanuje Polskę i będzie dbał o polskie tradycje , to nie będzie w Polsce € … bo polski złoty mamy wpisany do konstytucji. Ale jak na prezydenta dostanie się ktoś od Donalda , to waluta euro będzie szybciej niż się spodziewany. Tusk już pokazał wcześniej jak się rządzi w Polsce , że 2 miliony Polaków rozjechało się po świecie szukając lepszego życia. A nasz dobry poczciwy Donek , tez obiecał zrobić z polski druga zieloną wyspę.

Pisałeś to z założoną koszulką „Polska walcząca”? Za to PiS pokazał, że można okradać naród i nie ponosić konsekwencji (póki co), w imię zasady „nam się należało”. Z rządami PiS bliżej nam do Rosji. I tak, będziemy mogli zachować wtedy swoją walutę.

Jak do rządów dojdzie „księciunia Trzaskowski” to szybciej euro będzie niż się spodziewasz. A później to już w ogóle będzie jęczenie. Jak paliwo będzie po 1,70€ a wypłaty dostaniecie 1.000€. Bo większość osób myśli ze jak wprowadzą euro do polski to jak ktoś zarabia 4.000 tys zł netto to będzie miał 4.000 tys €. Przelicza wam to na złotówki to wyjdzie 1.050 € netto
przedwczoraj o 15:33
Ja się zastanawiam co ludźmi kierowało żeby głosować wyborach parlamentarnych na KO?? Przecież to wiadomo było że Tusk nic dobrego nie zrobi dla polski , a wręcz jeszcze bardziej ją zrujnuje. Rudy Donald teraz śmieje się wam prosto w twarz ,że znów mu naiwniacy uwierzyliście. Donald jak to Donald w dupi€ was wszystkich ma. Wy będziecie narzekać , jęczeć że paliwo za drogie , masło , chleb itp itd a Donald znów pojedzie sobie na zagraniczna wycieczkę lub kupi nowy apartament Warszawie, a was nawet nie stać na zatankowanie auta. Idzie jeszcze barany zagłosować na Trzaskowskiego to znów zacznie się masowa emigracja do Niemca na szparagi lub do Anglii na zmywak.
przedwczoraj o 15:41
Ale PiS i Kaczyński tez nie lepszy.
Art. 37. [Prawo obywateli Ukrainy do świadczeń opieki zdrowotnej]
1. Obywatel Ukrainy, którego pobyt na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest uznawany za legalny na podstawie art. 2 ust. 1, jest uprawniony do opieki medycznej udzielanej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej obejmującej świadczenia opieki zdrowotnej na zasadach i w zakresie, w jakim osobom objętym obowiązkowym lub dobrowolnym ubezpieczeniem zdrowotnym przysługuje prawo do świadczeń na podstawie ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 2561, z późn. zm.), z wyłączeniem leczenia uzdrowiskowego i rehabilitacji uzdrowiskowej, a także podania produktów leczniczych wydawanych świadczeniobiorcom w ramach programów polityki zdrowotnej ministra właściwego do spraw zdrowia.

I PiS wydał na Ukraińców 3 miliardy złotych na samo leczenie. Ukraińcy turystycznie przyjeżdzają lub przyjeżdżali się leczyć w Polsce. Mieli dostęp do specjalistów nie za 2 lat czy 6 lat a za tydzień. O tym już nikt nie pisze
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza