~~Marcin napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Marcin napisał(a): Fajnie, że ludzie pomagają ale taka pomoc/akcja pomocowa powinna być powyżej podziałami i polityką. I wszystko powinno być ogolno dostępne a nie ukrywane przed darczyńcami. Fundację takie jak Owsiak powiną mieć ustalony budżet na początku roku wtedy by powiedział dwa miliony idzie na organizację, wypłaty i lokale. Później podaję zebraliśmy 100 milionów i 98 milionów wydaliśmy na potrzebujących czy na sprzęt ratujący życie.
Po 1sze .. kupno takiego sprzętu powinno należeć do państwa.
2gie … Jeżeli Owsiak chce tak pomagać , to niech naprawdę pomaga małym pacjentom co tej pomocy potrzebują , a nie ludzie proszę na grupach społecznościowych lub w telewizji o zrzutkę bo dziecko na coś cierpi i musi mieć wykonaną operacje np w Japonii.
3cie… Ludzie krzyczą żeby kościół nie wtrącał się do polityki … i racja . To dlaczego Owsiak który jest organizatorem WOŚP , festiwalu rockowego wpi€rdala się do polityki i czerpie zyski ze skarbu państwa ??
Przez 30 lat WOŚP zebrała ok 2 miliardy zł a tylko w tym roku na służbę zdrowia z naszych podatków trafi ok 200 miliardów.
Komu to tłumaczysz ...tym co dzieci wysyłają na mróz żeby zbierać do puszek ku chwale....
~~Kupiłem nick napisał(a):Ktoś napisał: ~~Marcin napisał(a): Fajnie, że ludzie pomagają ale taka pomoc/akcja pomocowa powinna być powyżej podziałami i polityką. I wszystko powinno być ogolno dostępne a nie ukrywane przed darczyńcami. Fundację takie jak Owsiak powiną mieć ustalony budżet na początku roku wtedy by powiedział dwa miliony idzie na organizację, wypłaty i lokale. Później podaję zebraliśmy 100 milionów i 98 milionów wydaliśmy na potrzebujących czy na sprzęt ratujący życie.
Po 1sze .. kupno takiego sprzętu powinno należeć do państwa.
2gie … Jeżeli Owsiak chce tak pomagać , to niech naprawdę pomaga małym pacjentom co tej pomocy potrzebują , a nie ludzie proszę na grupach społecznościowych lub w telewizji o zrzutkę bo dziecko na coś cierpi i musi mieć wykonaną operacje np w Japonii.
3cie… Ludzie krzyczą żeby kościół nie wtrącał się do polityki … i racja . To dlaczego Owsiak który jest organizatorem WOŚP , festiwalu rockowego wpi€rdala się do polityki i czerpie zyski ze skarbu państwa ??
~~astra napisał(a): Powiedziałabym, że wypowiedź P. Szweda brzmi jak szantaż. Całe życie płacę na sprzęt i inne dobra dla szpitali a darowizny daję tam gdzie trzeba. I niech Pan głupot nie opowiada.
~~Kupiłem nick napisał(a): Żeby było jasne … do polityki ani Owsiak nie powinien się wpi€rdalać ani do Owsiaka politycy. I teraz mi odpowiedz, czy taki powiedzmy autorytet dla Polaków jak Owsiak wyj€bal tyle milionów na Ukraińców a ludzie którzy tej pomocy naprawdę potrzebują muszą zebrać pieniądze w telewizji lub w internecie robiąc zrzutki. To chyba kürwa nie jest normalne. Owsiak taki sam fujara jak Duda. Duda , żebrakowi z Ukrainy wiesza ordery na piersi , daje uzbrojenie itp itd i nic nie bierze w zamian. Ekshumacji zwłok z Wołynia jak nie było tak nie będzie. Tak samo Owsiak powinien powiedzieć twardo że on działa tylko na terenie polski a Ukraińcy niech sobie radzą.
~~pinochet napisał(a): ~~pinochet