Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

opony używane

~ekudzio niezalogowany
29 kwietnia 2012r. o 19:28
Pomożcie drodzy bolecnauci, gdzie w Bolesławcu lub w okolicach można kupić i założyć opony UŻYWANE?
Takich miejsc jest mnóstwo, ale ja potrzebuję namiary na kogoś, kto się na tym zna a nie wciśnie mi jakiś szmelc.
Bo ja o oponach to nie mam zielonego pojęcia, jakie wybrać, ile mają mieć bieżnika itp. Cóż, niektóre baby tak mają :)
dzięki za każdą odpowiedź, pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Kazio niezalogowany
29 kwietnia 2012r. o 22:30
Do jakiego autka potrzebujesz te opony ?
4617
#arti29 nieaktywny
29 kwietnia 2012r. o 23:41
Istotnych jest kilka aspektów . Najważniejszym jest dat aprodukcji , co Ci po oponie z ładnym bieżnikiem jak będzie miała 7 albo i więcej lat , pomyśl o jej wytrzymałości .Na każdej oponie masz datę produkcji w systemie 4 cyfrowy gdzie dwie pieresze cyfry to tydzień a dwie kolejne to rok produkcji np. 0306 czyli trzeci tydzień 2006 rok . Opony używane kupisz u wiekszości wulkanizatorów , na manhatanie też dostaniesz :)

Chwytaj dzień :)
~wulkanizator niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 7:11
Wole oponę 7 letnią z bardzo dobrym bieżnikiem od 2 letniej wytłuczonej ,jak jesteś taki spec to określ ile lat powinna mieć opona.
~ekudzio niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 16:11
no tak, ale skąd np. mam wiedzieć jaki ma być szlaczek na oponie itp. Na manhatanie może i jest tego sporo, ale sprzedający się w tym temacie nie znają, oni chcą sprzedać a nie umieją doradzić.
Dlatego wolę pojechać do fachowca, ale takiego co mi doradzi, założy i jeszcze nie zedrze ze mnie sporych pieniędzy. Myślałam,że ktoś z Was napisze o jakimś sprawdzonym wulkanizatorze -na przykład. "Jedz do Gienka na Krakowską". Słyszałam,że koło basenów ktoś się oponami zajmuje, ale czy dobrze to już nie wiem?
Pozdrawiam
~! niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 16:54
~wulkanizator napisał(a): Wole oponę 7 letnią z bardzo dobrym bieżnikiem od 2 letniej wytłuczonej

A ja nie chciałbym ani jednej ani drugiej :)

Oprócz tych co wymieniałeś, jest cała masa opon o innych parametrach wielkości bieznika i wieku opon :P
3145
#hemi nieaktywny
30 kwietnia 2012r. o 17:57
punktów masz kilka:
* na lubańskiej (na rogu ze sluzową)
* na zabobrzu (traska z obwodnicy na baseny odkryte,po lewej)
* ul.jeleniogórska tuz za sklepem meblowym.

Odnosnie manhattanu,ostatnio wciskał opony gościowu z datą produkcji 359 (czyli 38 tydzień 1999r),a facet sie upierał,że się nie znam ,odganiam mu klienta itp,generalnie był strasznie wściekły,że mu zniechęcam klienta ,który juz uwierzył w jego bajki.

Z manhattanem problem bywa tez i taki,ze w zakładzie wulkanizatorskim masz na miejscu założenie,sprawdzenie szczelności wyważenie itp,a na manhattanie nie masz mozliwości,a różni sprzedawcy są,jeden przyjmie zwrot,a drugi nie,szczególnie jak nie zrobisz tego od ręki.

Najwiekszy wybór masz na drodze na baseny,jak i na jeleniogórskiej(gdzie facet ma co kilka dni nowa dostawę więc jak sie nie pali to zawsze możesz poczekać na dostawę i powybierać),na lubańskiej troche gorszy wybór.

A co do wieku opony,czasem dobrze utrzymywana opona 10-letnia jest w lepszym stanie niż opona 4 letnia ,która lezała w słońcu,deszczu,śniegu u niemca więc tu nie ma reguły..

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~! niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 18:12
hemi napisał(a): A co do wieku opony,czasem dobrze utrzymywana opona 10-letnia jest w lepszym stanie niż opona 4 letnia ,która lezała w słońcu,deszczu,śniegu u niemca więc tu nie ma reguły..

Jak miałbym kupować 10 -cio letnią to wolałbym wziąć kredyt w Providencie i kupić nowe :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!