Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
17 października 2013r. o 19:01
~Iza napisał(a):
Virgo, specjalnie dla Ciebie :)
Przed wojną, jeżeli ktoś szedł normalnym trybem - maturę zdawał w wieku osiemnastu lat. Później stawał do poboru. Jeżeli oczywiście został uznany za zdolnego do służby – nie musiał od razu iść do wojska. Mógł odbyć służbę wojskową po studiach.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam ;)
Pozdr. :)

Izuniu , bardzo dziękuję :* za informację :D Jednak czuję niedosyt gdyż w materiałach dostępnych na temat życia JP II , nie ma na ten temat wzmianki.Najmniejszej. Coś jakby owiane tajemnicą. Jeżeli odroczka , jaK napisałaś , to przecież byłby fakt i tyle. A tu cisza. Dziwne , tym bardziej ,ze ojciec JP II był oficerem.
I takie już pytanie do Ciebie - Panienka zwraca się per "Arystokratko" , jaki jest Twój Herb rodowy ?? Mój Nałęcz. Może łączą nas więzi pokrewienstwa ?? Buziaczki :*
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
17 października 2013r. o 19:12
Prof. Staniszkis: Platforma stworzyła rodzaj układu mafijnego

Żyjemy w państwie opresyjnym?

http://fakt.onet.pl/prof-staniszkis-niebieskie-oczy-tuska-przestaja-juz-dzialac-,artykuly,423953,1.html

Dopisane 17.10.2013r. o godz. 19:12:

tego nie można pominąć milczeniem :)

"Budowa kosztownych siedzib i remont już istniejących, luksusowe auta, karnety rekreacyjno-sportowe, ciastka i napoje. Na to między innymi ZUS wydaje pieniądze. Ale zapewnia: to wszystko w ramach oszczędności i dla dobra klientów."

i za pieniądze emerytów!

http://biznes.onet.pl/na-co-zus-wydaje-pieniadze,18554,5583051,1,news-detal

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
17 października 2013r. o 19:20
właśnie taka ,,rzeczywistość,, jest już w sobie ,,absurdem,, :D

Dopisane 17.10.2013r. o godz. 19:20:

nie wiecie czy na jakimś kanale nie ,,leci ,, czasem jakiś ciekawy serial?
np. ,,Czterej pancerni...,, ;) albo ten pies ...
jak mu tam było?...Bethoween

to też ,,rzeczywistość,, tyle tylko że ,,abonamentowa,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 października 2013r. o 19:33
Nie wiem Papugo , gdzie Betofen teraz lata, grunt , że pozbyłem się Krewina z domu, Bogu dziękując międzyczasie :D Widzę , że zaczynasz trzeźwieć. Powiedz mi , że mylę się :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9714
#BPM nieaktywny
17 października 2013r. o 19:35
virgo napisał(a): jaki jest Twój Herb rodowy ?? Mój Nałęcz. Może łączą nas więzi pokrewienstwa ??

Twierdzilem i podtrzymuje opinie, ze skromnosc jest cecha , ktora wyroznia szlachte i arystokracje.
~zapomniał niezalogowany
17 października 2013r. o 20:05
O czym zapomniał min.Rostowski ??
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Co-to-jest-krzywa-Laffera-i-dlaczego-rzad-powinien-brac-ja-pod-uwage,wid,16077321,wiadomosc.html
2900
#falco nieaktywny
17 października 2013r. o 20:13
mylisz się... ;)
druga szklaneczka wybornej,swojskiej wiśnióweczki ... :D
kto wie czy na tym koniec? :D
może trzecia?...hmmmm.... :]

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Papuga niezalogowany
17 października 2013r. o 22:58
Panienko do jasnej cholery upominam po raz kolejny !! Falco to nie ja, czyli Papuga i odwrotnie !! I proszę się nie tłumaczyć podeszłym wiekiem, czy co tam jeszcze :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza