Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ciężko ranny motocyklista
~M. qb niezalogowany
21 sierpnia 2012r. o 21:11
Wczoraj kobieta widząc mnie na prostej zaczęła wyprzedzać rowerzyste zjedzajac bardzo na moj pas - mialem dosc wasko... Niestety na motorze trzeba być zawsze czujnym, bo (za przeproszeniem) "idiotów" za kierownicą w Bolcu nie brakuje.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 sierpnia 2012r. o 21:16
~M. qb napisał(a): Wczoraj kobieta widząc mnie na prostej zaczęła wyprzedzać rowerzyste zjedzajac bardzo na moj pas - mialem dosc wasko... Niestety na motorze trzeba być zawsze czujnym, bo (za przeproszeniem) "idiotów" za kierownicą w Bolcu nie brakuje.

"bardzo"? to BARDZO precyzyjne określenie :P to oczywiste że wolisz jeździć środkiem jezdni?
~M. qb niezalogowany
21 sierpnia 2012r. o 21:52
Hehe, ok - zjechała niemal całkowicie na mój pas ruchu przez co miałem mało miejsca - może być? :)

4190
#Detonator nieaktywny
21 sierpnia 2012r. o 22:20
Jeszcze dwa miechy i Jesień jestem ciekaw ilu motocyklistów będzie się bujać środkami komunikacji miejskiej. :P :P :P :P
5765
#osa nieaktywny
21 sierpnia 2012r. o 23:44
~kierowca Fiata napisał(a): Byłem wczoraj na stacji benzynowej chwilę po wypadku. Były tam dwa wozy strażackie. Strażacy już zabezpieczyli miejsce wypadku pachołkami i byli przy rannych w wypadku. Zatankowałem samochód, porozmawiałem z panią ze stacji by dowiedzieć się co się stało. Wyobraźcie sobie, że gdy ja wyjeżdżałem ze stacji benzynowej przyjechało pogotowie. Szlak mnie trafia jak widzę coś takiego. Strażacy potrafili przyjechać w dwa wozy i zabezpieczyć miejsce wypadku oraz rannych, a nasze pogotowie ledwo się doczołgało tak jakby jechało z Legnicy lub Wrocławia. Cud że motocyklista przeżył, bo przewieźli go do bolesławieckiego szpitala ;(

Od kiedy to pogotowie ma prawo rozpocząć cokolwiek bez wcześniejszego zabezpieczenia terenu przez straż pożarną?

W grzywie wiatr w kopytach magia.. ;)
~ niezalogowany
21 sierpnia 2012r. o 23:59
osa napisał(a):

Od kiedy to pogotowie ma prawo rozpocząć cokolwiek bez wcześniejszego zabezpieczenia terenu przez straż pożarną?

to pogotowie będzie się przyglądać, jak poszkodowany motocyklista będzie umierać? dlatego, że straż przyjedzie 5 minut później? :P
2900
#falco nieaktywny
22 sierpnia 2012r. o 6:48
oso-koniem chyba podjechałaś do tankowania wiec powiem to tak
istnieje też niepisane ,,prawo,, że kierowcy samochodów nie biorących udziału w wypadku,kolizji MAJĄ PRAWO NAWET KIEROWAĆ RUCHEM a nawet ten ruch zatrzymać do czasu podjechania odpowiednich służb czy to medycznych czy Policji
Ty wolałaś się tankować i przyglądać?

"bierz życie z każdym oddechem..."
5765
#osa nieaktywny
22 sierpnia 2012r. o 11:42
Tankować? Kto tak powiedział? Nie było mnie na miejscu ale spędziłam troche godzin w szpitalu, bo znam motocykliste który uległ wypadkowi.
Właśnie tak jest, że póki teren nie zostanie zabezpieczony to pogotowie nie może zająć się rannymi...

W grzywie wiatr w kopytach magia.. ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem