~ napisał(a): hemi napisał(a):
Bluesa juz u nas nie ma,wszelkie działania dążą do tego aby Gliniada była FE i jej nie wspieramy...
Chwileczkę... Gliniada to prywatna inicjatywa pewnego właścicela restauracji więc dlaczego niby ktoś kto ma jego pochód w nosie miałby znowu finasować? Bo ty tak uważasz?
Ty jest antyklerykałem więc zawsze będzie się w tobie zbierała krew jak Kościół coś dostanie (jeśli nawet w słuszniejszym celu).
To są wszystko uroki demokracji, którą zdaje się popierasz - gdyż popierasz wybory. Skoro więc wybrano Romana to ciesz się bo każdy wybor to jest święto demokracji.
Dobra ale porównaj skalę wydarzeń ,jakimi sa DKCH i Gliniada,które wydarzenie jest bardziej rozpoznawalne,wiecej przynosi miastu chocby jako promocja?
Wiem,że dla innych DKCH to przezycie duchowe a Gliniada to jakaś pomyłka.Ale nie faworyzujmy na siłe DKCH ,dlatego że wypada a wręcz trzeba z nimi zyć dobrze.
Rok w rok DKCH dostaja prawie wszystko,a inne "niemiastowe" inicjatywy dostają jakieś ochłapy..
Co do tego,ze niby zbiera sie we mnie krew jak kościól cos dostaje-dla mnie nie było by problemu gdyby było to sprawiedliwe,a niestety to nie jest i wiadomo (niezaleznie od moich prywatnych wyborów w tej kwestii) nie od dziś,że tzw>"kościelni" mają u nas dosłownie raj,lepiej miec nie mogą
:]