~Lenka napisał(a): Skoro wątek o bieganiu - może ktoś polecić jakieś fajne trasy biegowe, tzw. zielone? Znudziło mi się już bieganie w zadymionym mieście, że o spalinach nie wspomnę. Co do butów bigos to ja biegam w butach marki Asics ( http://www.eobuwie.com.pl/asics.html ) i bardzo sobie je chwalę. Co prawda nie jestem profesjonalnym biegaczek (dopiero pół roku uprawiam ten sport) ale butów już trochę miałam. Czekam na odzew w sprawie tych tras!
Ostatnio ogarnąłem sobie całkiem przyjemną trasę - zaczynasz od Jeleniogórskiej, po kilkuset metrach wpadasz do lasu (tam jest sporo fajnych dróżek więc z powodzeniem można sobie tam kilka pętli zrobić).
Dalej przebijasz się leśną drogą do Otoku, skręcasz w lewo i jest miły podbieg do końca wsi. Później w prawo, koło kościoła i po kilkuset metrach znów w prawo i dotrzesz do fajnej dróżki polnej, biegnącej do Bobru, a później wzdłuż rzeki. Wreszcie wylądujesz w Rakowicach i przebijesz się mało uczęszczaną, asfaltową drogą aż do mostu na Bobrze (w okolicach basenów).
Za mostem skręcasz w prawo i lądujesz na ścieżce biegowej muzycznego radia, lecisz sobie nią do mostu przy Zgorzeleckiej. Możesz sobie zrobić postój na Orlenie i napić się mineralnej. Później przecinasz obwodnicę i znów polną dróżką wzdłuż Bobru, pod wiaduktem i dalej. Jeśli wyprawę skończysz przy ul. Granicznej to będzie to ok. 15km. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pociągnąć dalej, aż do Łąki.
[img=1429298678_hhhaaur.jpg]