~janko napisał(a): Wybacz Przemyslzawie za mala literke, nie zauwazylem.
Zycze Ci abys wygral wybory zasiadl w radzie i wtedy spelnil choc czesc tego co piszesz.
Pytam o liczbe czlonkow, bo od dluzszego czasu mam wrazenie, ze w Boleslawcu jestes sam tej organizacji. Jeszcze ani razu nie opowiedziales na pytanie.
tylko marudzisz o tej kwocie wolnej.
>
Widzi Pan Panie Janko -- ja tu piszę jako Przemysław lub jako panM .Nie występuje w imieniu partii Twój Ruch .
Poruszam problemy jakie nurtują mieszkańców naszego miasta .Wskazuję jaki stosunek do Obywateli , Mieszkańców ma władza centralna i samorządowa.Taka polemika nie wymaga wiedzy ile i jakich członków ma dana partia.
Moje wpisy dotyczą stosunku władzy do pojedynczego człowieka .Jestem tylko jednym z tych zwykłych ludzi , który odważył się sam jawnie przeciwstawić złu.
Co do kwoty wolnej którą Pan nazwał marudzeniem jest to fundamentalny warunek odbudowy zaufania obywateli do instytucji państwa .Do czasu kiedy państwo w zgodzie z prawem dopuszcza pracę na umowach śmieciowych oraz ustanawia minimalną pensję poniżej progu przeżycia nie może liczyć na przychylność obywateli.
Społeczeństwo nie potrzebuje partii .Społeczeństwo potrzebuje mądrego stabilnego prawa i regulacji w stosunkach między ludźmi ,które nie będą spychały żadnej grupy społecznej poza nawias .
KWOTA WOLNA -- To gwarancja że za minimalną pensję da się przeżyć.Opłacić czynsz , opłaty za media skromne wyżywienie , odzież oraz wychować dzieci.
Tak jest w krajach rozwiniętych gdzie słowo CYWILIZACJA coś znaczy.Tu władza uwłaszcza się na publicznym majątku a z publicznej kasy czerpie bez umiaru do swoich kieszeni.
Tymczasem Polacy nie mają nawet odwagi pisać o swoich problemach i podpisywać się .Dlaczego tak jest ? -- bo się boją .Boją się że ktoś się na nich zemści .I mają rację .