~ napisał(a):
Virgo o ile pamiętam tak jak fobiak, nie powiedziałaś nigdy ani jednego złego słowa o Rosji i Putinie. Jeżeli w Rosji jest tak wspaniale.(...) Dlaczego więc robią to w Polsce a nie w Rosji? Dlaczego nie wybierają normalnej dochodowej pracy, tylko sprzedają się za kasę w Niemczech czy nawet w Polsce?
Odpowiem Ci na postawione pytanie.Choć nie tak , jak zapewne byś chciała. Dlaczego ? Ponieważ moja znajomość Rosji i Rosjan wynika nie ze znajomości książkowej , filmowej czy podawanej od ponad 20 lat przez nasze media :] Znam Rosję i Rosjan z kontaktów osobistych , długoletnich , zawodowych . Nasze , polskie firmy , te duże , szczególnie budowlane , konstrukcyjne wspaniale rozwijają się właśnie w Rosji. W Rosji pracuje ogromna ilość Polaków - inżynierów ,techników , robotników. Wszyscy oni chwalą Rosjan i Rosję po bliższym poznaniu. Cóż , politykę tworzą politycy a nie naród. Tak jak u nas.. I na całym swiecie.
Napisałaś o najstarszym zawodzie świata...Sama spotkałam wiele Polek uprawiających ten zawód , przynoszący ponoć duże korzyści materialne. Polki spotkałam w Europie , Afryce ...Dlaczego robią właśnie tak ? Bo to im odpowiada . Bo taką drogę wybrały. Też mogą pracować w Polsce , na przykład przy obsługach kas fiskalnych w sklepach , przy sprzątaniu marketów. Żadna praca nie hańbi. Tylko w pracy , która wymieniłam wyżej , nie zarobisz tyle ile byś chciała i w stosunkowo krótkim czasie.
Wykładu nie będę tutaj prowadzić. ;) Nie wiem czy wszyscy mają maturę ;) Zamiast zrozumienia spotkałabym tylko zaciekłość w forsowaniu swojego zdania ...