Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Wybory prezydenckie - II tura

~ niezalogowany
22 maja 2015r. o 8:56
Komorowski,Komorowski!Brawo!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
22 maja 2015r. o 14:07
Bardzo ciekawa rozbieżność w porównaniu z tą sondą :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Pankracy niezalogowany
22 maja 2015r. o 15:11
Bardzo martwi mnie niski poziom wyczulenia na propagandę wśród moich rodaków. Jestem, a przynajmniej wydaje mi się, że jestem człowiekiem zrównoważonym, wykształconym. Jestem ojcem dwójki dzieci. Pracuję w Polsce i płacę tutaj podatki.
Nawet osoba niewierząca wie, że dobre drzewo to takie, które wydaje dobre owoce.
Owoce Komorowskiego to:
1. Podpisanie podwyżki podatków (bardzo wielu).
2. Podpisanie ustawy o podwyższeniu wieku emerytalnego o 7 lat (!!!) dla kobiet i o 2 lata dla mężczyzn.
3. Wysłanie dzieci do szkół rok wcześniej, a więc wydłużenie okresu pracy o rok (wcześniej kończą szkołę, więc wcześniej trafią na rynek pracy - to przypis dla fanatyków obecnego prezydenta).
4. Próba zmiany Konstytucji ws. lasów - celem była możliwość przekształcenia lasów w spółkę i ich sprzedaż w drodze zwykłej ustawy (zwykłą większością głosów - znów przypis jw.) - kasa z lasów miała trafić do obywateli państwa Izrael jako odszkodowanie za mienie rzekomo utracone w czasie II Wojny.
5. Odrzucenie wielu wniosków obywateli o referenda (moje podpisy też zostały zmielone).
6. Sygnowanie wszystkich innych szkodliwych społecznie ustaw PO.

A co oferuje nam dziś pan Komorowski? Wsłuchajcie się moi kochani rodacy w przekaz tego pana: poza straszeniem PiS-em wieje w nim pustką. A PiS-u boi się on i jego ekipa, bo ktoś wreszcie zacznie pytać o ośmiorniczki na koszt podatnika, o podpalenia budek pod ambasadą Rosji, o kupczenie stanowiskami w spółkach węglowych i doprowadzenie górnictwa w Polsce na skraj przepaści, o celowe działania zmierzające do doprowadzenia do upadku polskich stoczni, konkurencyjnych dla stoczni w Hamburgu i o wiele innych spraw, które odsłuchać można z nagrań u Sowy.
Nie pytam dlaczego tylko Polacy nie wyszli na ulice po ujawnieniu podsłuchów, choć zrobili to i Węgrzy i Macedończycy. Tacy jesteśmy. Głupi i uśpieni jesteśmy.

Ja mówię dość!
Wyborcom Komorowskiego mówię zaś tyle - to wolny świat, sami zdecydujecie czy nadal chcecie mieć prezydenta, który ma w nosie obywateli i budzi się na 2 tygodnie kampanii i jedyne co ma do powiedzenia to "jak nie ja to do władzy dojdzie PiS", czy chcecie w końcu zmiany na Prezydenta, który chce m.in. wreszcie nałożyć podatki na hipermarkety, repolonizować oddane za bezcen banki.
Zamiast spokojnej uległości wobec sąsiadów, którzy ciągną z naszych kieszeni ile wlezie sprzedając nam już tylko własne produkty wolę uderzenie pięścią w stół - takie, które spowoduje, że sąsiedzi zaczną nas szanować, a nie wykorzystywać.

Nie dajcie sobie zamydlić oczu wymyśloną przez speców od PR propagandą strachu, bo ja mówię "spójrzcie na owoce, poznajcie prawdę, a jeśli nadal nie rozumiecie, to zamiast głosować z powodu strachu przed czymś, co tak naprawdę nie istnieje, lepiej zamknijcie się w domu i nie wychodźcie z niego w niedzielę - kto wie, może za drzwiami czai się Macierewicz".

W poniedziałek obudzicie się w odmienionej częściowo Polsce. W końcu będzie ktoś, kto wysłucha naszego głosu i nie zmieli mnie i moich synów w niszczarce.

Spójrzcie na owoce, zatkajcie uszy na propagandę!

Pozdrawiam.
~Adrian niezalogowany
22 maja 2015r. o 15:19
Kolejne 5 lat stracone dla Polski ehhh...
~Pankracy niezalogowany
22 maja 2015r. o 15:19
Jeszcze jedno - ceniącym sobie stabilizację rodakom Komorowski zapewnia stabilizację niskich zarobków, pozostania tanią siłą roboczą z największą liczbą montowni w Europie, największej liczby umów śmieciowych, upadającego przemysłu wydobywczego i stabilny wzrost podatków.

Jestem złośliwy, ale odróżnijcie spokój i uległość w stosunku do naszych sąsiadów od stanowczości wobec nich. Tylko ta druga postawa prowadzi do zdobycia szacunku. Nawet kosztem sprzeczek, bo o swoje dobra czasem trzeba się z sąsiadem pokłócić.
~zorro niezalogowany
22 maja 2015r. o 15:32
Pisałem do Dudy "nie kłóć się z głupszym od siebie, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem". Nie posłuchał.
Jedyne co podobało mi się w debacie to "sztandar PO wyprowadzić" - Bronek wyparł się swoich ojców i wyprowadził sztandar, który trafił wreszcie tam gdzie jego miejsce - na bruk przy Olejnik.
Dobrze piszesz Pankracy - strachliwy ten naród. Cienia się swojego boi. Ale zasuwać za 1300 na miesiąc mu się podoba płacąc za ośmiorniczki i carpaccio z Żubra POlitykom.
Sami jesteśmy sobie winni, żeśmy głupi.
Jak znów wygra Komor to ja też wyjeżdżam z tego durnego kraju. Pięc lat d...mania mnie w ty..ek wystarczy.
10114
#alter nieaktywny
22 maja 2015r. o 15:42
[img=1432302166_3yokjqi.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
22 maja 2015r. o 16:17
Toruń się odzywa.Atakują prezydenta.Czy to są katolicy?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza