no proszę
co się skończy?...szykujesz donosik?
gdzie ?...do kurii zapewne :D
napisz mi ''krynico mondrości'' kim jest wg. ciebie autor Biblii bo dla kc jest nim ''bóg''
WIERZĘ że ty -tak oświecony- wyjaśnisz i jej i mnie że ona się myli a ja ''błądzę'' :D
Dopisane 14.10.2015r. o godz. 07:59:
kc napisał(a): falco napisał(a): na ''katoliczkę''? :|
jeśli tak uważasz to spadające ''notowania'' KK przestają mnie dziwić :D
bo chyba nie zaprzeczysz (a może jednak :D )
Notowania KK, a co to takiego ? :D :D :D Nie słyszałam, żeby coś przebąkiwali, na tacy widziałam banknoty o dużym nominale, ludzie są hojni :D :D :D Jak Cię krew zaleje na amen, to gdzie Cię żona pochowa, na poświęconej ziemi ? :D :D :D
a to co takiego? :D
(...)''Według statystyk przedstawionych przez Instytut Statystyki Kościoła Katolickiego liczba wiernych uczestniczących w mszach świętych spadła poniżej 40 proc.
Kościół policzył wiernych 20 października 2013 r. Badanie odbyło się we wszystkich parafiach, a po przeliczeniu uczestników mszy (dominicantes według terminologii stosowanej przez ISKK) proboszczowie odsyłali ankiety z wynikami.
Wyniki nie są zbyt optymistyczne dla Kościoła. Liczba uczęszczają na niedzielną mszę spadła w 2013 roku do 39,1 proc. to o prawie punkt procentowy mniej niż w 2012 r. i aż siedem punktów procentowych mniej niż 10 lat temu, kiedy w dniu badania w Kościele pojawiło się 46 proc. wiernych. W komentarzu do wyników ISKK zauważa, że to najniższy odsetek od 1980 r.
Kościelni statystycy zauważają też, że choć uczestnictwo wiernych jest różne w różnych diecezjach (w tarnowskiej aż 69 proc., w szczecińsko-kamieńskiej zaledwie 24,3 proc.) to ich liczba na niedzielnej mszy spada równomiernie w całym kraju. Proces ten trwa od 2000 r., a wyraźnie przyśpieszył po 2006 r. - Biorąc pod uwagę liczby bezwzględne, od 2003 roku do kościoła przychodzi dwa miliony mniej Polaków – skomentował te wyniki ks. Wojciech Sadłoń, dyrektor ISKK „Gazecie Wyborczej”.''
:D