~Elzbieta napisał(a): Jestem mieszkanką Szczytnicy od 2003 r. Nasze postulaty wymienione w artykule , o których spełnienie dzielnie walczy w gminie Pani Natalia Fekete są jak najbardziej prawdziwe i dobrze byłoby, gdyby się spełniły. Jest tylko jeden szkopuł - pytałam wśród znanych mi mieszkańców osiedla i nikt o tej Pani nie słyszał. Spotkanie, na które autor artykułu się powołuje odbyło się w obecności 7 mieszkańców przy prawie 800 mieszkaniach, i nie wiem czy 1% może mowić w imieniu ogółu? Gdzie były informacje o zorganizowaniu takiego spotkania, kto wybierał przedstawiciela do rady gminy (jeśli takiego oficjalnie mamy, bo nie wiem), kogo w końcu reprezentuje w/w Pani Natalia? Prawdą jest, że gmina o nas nie dba, płacimy niemałe podatki (od nieruchomości, od gruntu) a w zamian nie otrzymujemy nic. Stanowimy liczną grupę mieszkańców gminy i dobrze by było, jeśliby wójt spojrzał na nas łaskawszym okiem.
~ napisał(a):~Elzbieta napisał(a): Jestem mieszkanką Szczytnicy od 2003 r. Nasze postulaty wymienione w artykule , o których spełnienie dzielnie walczy w gminie Pani Natalia Fekete są jak najbardziej prawdziwe i dobrze byłoby, gdyby się spełniły. Jest tylko jeden szkopuł - pytałam wśród znanych mi mieszkańców osiedla i nikt o tej Pani nie słyszał. Spotkanie, na które autor artykułu się powołuje odbyło się w obecności 7 mieszkańców przy prawie 800 mieszkaniach, i nie wiem czy 1% może mowić w imieniu ogółu? Gdzie były informacje o zorganizowaniu takiego spotkania, kto wybierał przedstawiciela do rady gminy (jeśli takiego oficjalnie mamy, bo nie wiem), kogo w końcu reprezentuje w/w Pani Natalia? Prawdą jest, że gmina o nas nie dba, płacimy niemałe podatki (od nieruchomości, od gruntu) a w zamian nie otrzymujemy nic. Stanowimy liczną grupę mieszkańców gminy i dobrze by było, jeśliby wójt spojrzał na nas łaskawszym okiem.
Yyy... radnego wybiera się w wyborach samorządowych. Nie wiem czy o czymś takim słyszałeś ale w całej polsce jednego dnia wybiera się radnych, prezydentów, wójtów itp. Brawo za rozeznanie!
Zastosowana autokorekta
~Mieszkaniec napisał(a): Na zdjęciu widać ilu tak na prawdę widać ludzi zainteresowanych całą sprawą. Zawsze będzie im źle. Mieszkam na tym osiedlu bardzo długo. Jestem jednym z pierwszych osadników i wiem jak to wszystko wyglądało. Wójt zrobił dla osiedla kawał dobrej roboty. Pamiętam jak nie było wody, prądu. Niech ta garstka ludzi się ogarnie i zajmie czymś innym.
~FanPaleniaZioła napisał(a): W Szczytnicy można spokojnie kupić narkotyki. Wystarczy przyjechać i spytać się pierwszego łeba na rogu.
~S napisał(a): Hmmm a jaką nazwę chcecie ? Może Moskwa ? albo W Kocham Bolec.Info burg ?