~~ napisał(a): żeby nie być gołosłownym - art 180. p.5
~~ napisał(a): Może PiS przegina bo moim zdaniem powinien zmieniać procedury a nie struktury. Z drugiej strony to miałem okazję być nie słusznie posądzony i przez dwa lata upokorzeń mnie i mojej rodziny uzyskałem w sprawie oczywistej uniewinnienie.
Myślę ,że czas na reformę nie udolnych sądów i zbyt zbliżonych do biznesu i samorządów.
Na reformę sądownictwa mówimy - nie , na skrócenie kadencyjności wójtów - nie to jak walczyć z układami jak one mimowolnie się zawiązują ? JAK SIE CZEGOŚ NIE ODŚWIERZA TO SIĘ PSUJE .
!
~~ napisał(a):~~Leśne R_uchadło bez córki leśniczego napisał(a):
Senatorowie o godzinie 2.30 przyjęli bez poprawek zmiany w ustawach o sądach. Skąd ten pośpiech władzy? (...) Chodzi o jednego z ministrów, politycznych bonzów PiS.
Nie wyszli z budynku Senatu, dopóki nie przyjęli ustawie o Krajowej Radzie Sądownictwa oraz ustroju sądów powszechnych.
Rozpatrzenie wniosków do ustawy senackiej komisji praw człowieka zajęło... 10 minut.
Tymczasem jeszcze w środę wieczorem do Sejmu wpłynął kolejny projekt ustawy autorstwa PiS. Chcą, aby sędziowie Sądu Najwyższego przeszli w stan spoczynku, z wyjątkiem wskazanych przez ministra sprawiedliwości.
niezwykły pośpiech w pracy.
– Wynika on z niektórych bardzo ważnych dat, jakie są na horyzoncie. Między innymi rozpatrzenia przez Sąd Najwyższy na początku sierpnia kasacji w sprawie ułaskawienia Kamińskiego (Mariusza ) i jego kamratów.
Jak wiadomo, zespół siedmiu sędziów Sądu Najwyższego, rozpatrując pytanie prawne dotyczące tego, czy prezydent może ułaskawiać osobę nieprawomocnie skazaną, powiedział, że nie.
Prezydent może ułaskawić "niewinnego"? Wystarczy odpowiedzieć sobie na to pytanie. Wiadomo jakie zagrożenie dla pisu stanowią sędziowie SN - niezależni.
DP napisał(a):~~ napisał(a): Może PiS przegina bo moim zdaniem powinien zmieniać procedury a nie struktury. Z drugiej strony to miałem okazję być nie słusznie posądzony i przez dwa lata upokorzeń mnie i mojej rodziny uzyskałem w sprawie oczywistej uniewinnienie.
Myślę ,że czas na reformę nie udolnych sądów i zbyt zbliżonych do biznesu i samorządów.
Na reformę sądownictwa mówimy - nie , na skrócenie kadencyjności wójtów - nie to jak walczyć z układami jak one mimowolnie się zawiązują ? JAK SIE CZEGOŚ NIE ODŚWIERZA TO SIĘ PSUJE .
!
z tego wynika że ''pas cnoty'' jest szkodliwy :|
Pannazdzieckiem napisał(a): To ja już dzwonię do Straży Pożarnej
~~ napisał(a): JAK SIE CZEGOŚ NIE ODŚWIERZA TO SIĘ PSUJE .