~~ napisał(a):~~ napisał(a):~~wilk napisał(a): podatek to jest po prostu characz tylko urząd skarbowy robi to w białych rekawiczkach .
Z tego "haraczu" finansowane są wszystkie funkcje Państwa więc nikt nie robi łaski .[/c ] wiec jakie to funkcje i w czym mi one pomagaja? Nie placąc podatku,dochodzi mi kilkaset tysi za które mam możliwosc nie takie funkcje połapać....bulisz krocie,żeby przed swoim zgonem,móc odetchnąć z ulgą i powiedzieć" Było za krec iście"? czy może....teraz to sie zacznie życie !!! heh czytam i nie łykam....
Jak ci przybędą jeszcze choć dwie szare komórki to może coś zrozumiesz.
Na razie jesteś na poziomie dżdżownicy. :D :P
jr napisał(a): proponuję skierować rozważania w nieco innym kierunku - zamiast czy powinni wszyscy mieć kasy fiskalne, może zadać sobie pytanie o istotę podatku - co to jest , jaki ma sens i przeznaczenie - bzdurą jest twierdzenie, że z podatków finansowane są wszystkie funkcje państwa - akurat podatkami zapychane są kieszenie lichwiarzy - spłacamy wszyscy nie swoje długi, tylko tych bandytów, którzy nazywają siebie rządem
warto się zastanowić przez chwilę nad tym, czy rzeczywiście ktokolwiek może świadomym ludziom wydawać polecenia, nakazy i terroryzować sankcjami lub wręcz przemocą uzbrojonych mundurowych.
czym się różni aparat państwowy od mafii? tylko dwa szczegóły - państwo działa na większą skalę i wykorzystuje do tego media i indoktrynację od niemowlaka.
Zastosowana autokorekta
~~biało-czerwony napisał(a): całe polskie prawo podatkowe to stek bzdur i absurdów