Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Chrzest w B-cu.

16176
#Kamma nieaktywny
14 sierpnia 2017r. o 13:01
Witam wszystkich. Poszukuje ksiedza który ochrzci dziecko rodzicom bez kościelnego ślubu. Być może znajdzie sie taki w Bolesławcu. Jeśli ktoś coś wie lub był w podobnej do mojej sytuacji prosze o cynk.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 13:10
Szukasz księdza w ogloszeniach? Może należałoby pójść do księdza i u źródła sprawę zalatwic?Takie to trudne?
~~ja niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 15:30
Chrzest Święty jest sakramentem i żaden, ale to żaden ksiądz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu świętego, nawet gdy rodzice nie mają ślubu. Jeżeli w mojej parafii usłyszałabym odmowę, to do biskupa od razu bym pojechała. I nie dajcie się zastraszyć, upierajcie się i argumentujcie swoje racje. Ksiądz nie ma prawa odmówić sakramentu!!!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia.
~~mama niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 15:35
Na ceramicznej jest ks.który jest bardzo w porządku. Zapytaj.
~~mama niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 15:35
Na ceramicznej jest ks.który jest bardzo w porządku. Zapytaj.
~~ niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 17:25
~~ja napisał(a): Chrzest Święty jest sakramentem i żaden, ale to żaden ksiądz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu świętego, nawet gdy rodzice nie mają ślubu. Jeżeli w mojej parafii usłyszałabym odmowę, to do biskupa od razu bym pojechała. I nie dajcie się zastraszyć, upierajcie się i argumentujcie swoje racje. Ksiądz nie ma prawa odmówić sakramentu!!!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ależ Ty jesteś mądra , a jaka wygadana .
A słyszałaś może , że ksiądz może odmówić chrztu dlatego że rodzice nie żyją zgodnie z zasadami wiary ? Jak więc mają wychować dziecko w wierze katolickiej ..... a o to ksiądz podczas chrztu pyta.
Spokojnie,dziecko dorośnie , to samo zdecyduje czy chce być ochrzczone - nie narzucaj dziecku wiary skoro sama nie przestrzegasz jej zasad.
~~ niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 17:28
~~ja napisał(a): Chrzest Święty jest sakramentem i żaden, ale to żaden ksiądz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu świętego, nawet gdy rodzice nie mają ślubu. Jeżeli w mojej parafii usłyszałabym odmowę, to do biskupa od razu bym pojechała. I nie dajcie się zastraszyć, upierajcie się i argumentujcie swoje racje. Ksiądz nie ma prawa odmówić sakramentu!!!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia.

A , i jeszcze jedno :
Ksiądz nie odmawia dziecku ( bo ono jest nieświadome , przy komunii odnawia chrzest), ksiądz może odmówić rodzicom :)
~~ niezalogowany
14 sierpnia 2017r. o 17:30
Chrzest powinien być jak człowiek dorosnie i zrozumie co to wiara itd. To moje zdanie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo