Drogi czytelniku. Mam pytanie do Pana. Czy może mi Pan podać kopalnię o takim potencjale jak Surmin, która do tej pory jest Spółką Skarbu Państwa? Wtedy większość zakładów zostało sprzedanych różnym inwestorom zagranicznym i krajowym.
Jeżeli chodzi o nazwiska członków Zarządu i Rady Nadzorczej a także nazwisko Ministra Skarbu Państwa proszę szukać w KSR.
Natomiast artykuł jest o bieżących pracowniczych sprawach w kopalni znajdującej się w Gminie Nowogrodziec.
Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam do redakcji, chętnie porozmawiam na te tematy.
Dopisane 05.09.2017r. o godz. 08:17:
~~oli napisał(a): ~~ napisał(a): A dlaczego skarb państwa pozbył się tej spółki? No wiem, taka była wówczas polityka ala Balcerowicz, ale teraz z perspektywy czasu widać, że nie było to korzystne dla państwa.
Szybka sprzedaż Kopalni Pasków Szklarskich Osiecznica,brał w tym udział między innymi, minister Kaczmarek.Spowodowała- wycofanie się; Grup Pilkngton z inwestycji jednego z największych zakładu w Europie w Strefie Ekonomicznej Wykroty( to jest tam gdzie obecnie jest gazeciarnia)
To jest nieprawdziwa informacja. Proszę zapytać o to Zarząd Osiecznicy.