~~mieszkańcy Bolesławca napisał(a): Jak czytam taki komentarz jak wyżej że ja jadąc główną drogą mam zdążyć zahamować....bo ktoś wymusza mi pierwszeństwo przyjazdu!!!to jakaś paranoja!wymuszenie pierwszeństwa przejazdu powinno być karane wyższymi mandatami to może dotrze do tych co myślą że ja mam zdążyć zahamować przed kimś kto mi wymusza pierwszeństwo przejazdu!!!
Jeśli będziesz tam jechał główną 80 km/h to kierowca z podporządkowanej nie masz szans Cię zobaczyć zanim wypadniesz na skrzyżowanie. Ciężko jest wyhamować przed autobusem jadącym trzydziestką, a co dopiero przed takim królem szos co wali dwa razy szybciej niż ograniczenie. Jeżdżę tędy od lat i dobrze znam to skrzyżowanie. Chcesz zabierać głos to się tam przejedź. Spróbuj wyjechać z Czerwonych Maków. Tam jest znak trójkątny a trzeba się zachowywać jakby był znak stopu, to po pierwsze. A po drugie, jak będziesz miał pecha i trafisz na rajdowca to dzwon masz jak w banku, nawet jak się całkiem zatrzymasz. Ruszysz bo masz wolne skrzyżowanie i wyjedzie ci taki zza zakrętu - nie masz szans. I oczywiście Ty winny bo wymusiłeś.