~~Cyklamenowy Dziurawiec napisał(a): zawsze docenić należy tych co pomagają innym, pn. przez zbiórkę pieniedzy, a tak robi właśnie WOŚP.
OK. W takim razie ja zorganizuję zbiórkę na walkę z rakiem. I z tego co zbiorę, przeznaczę na ten cel tak ze 2%. A resztę przechleję z kumplami. Czy wtedy też będziesz mnie doceniał? Przecież zbierałem na słuszny cel i przekazałem na niego część pieniędzy ze zbiórki. Obawiam się ze okrzyknął byś mnie złodziejem i oszustem.
W takim razie jaką część zebranych pieniędzy powinienem przeznaczyć na cel, na który je zbierałem, by być w porządku?
Problem z Owsiakiem polega na tym że nie chce jasno i klarownie powiedzieć jaki procent zebranych pieniędzy idzie faktycznie na cel, jaki ogłaszano w w momencie zbiórki. A skoro nie chce tego nam powiedzieć, pomimo nakazujących mu to wyroków sądowych, to zastanów się dlaczego.
Gdyby postawił sprawę jasno. w momencie zbiórki Np. 80% wydaję na cel główny, a 20% na inne bzdety, to każdy świadomie podejmowałby decyzję czy wrzucić pieniądze do puszki.