PIS-PO-PRL napisał(a): ~~Błękitnozielony Ognik napisał(a): ~Piwna Scewola napisał(a): Wyglada jak babcia co sprzedaje czasem jajka supermaketowe mowiac ze wiejskie, pod Lidlem lub Biedronka na Chrobrego. Takie pierwsze skojarzenie...
Dokładnie , bardzo podobna . Mieszka na ul.Leśnej obok przedszkola "Kraina Marzeń" . Ogród w granitach ,ogrodzenia kute , rolety, markizy. Ciekawe gdzie te kury trzyma , ale codziennie wyjeżdża z domu swoim "wózeczkiem" kroić naiwniaków .
Z tą panią to tak poważnie? zawsze piątaka jej daję. Czyli robiła mnie w jajo? Parę dni temu o mężu alkoholiku mi opowiadała pod kauflandem. Całkiem przekonywująca była. Jak nie menele oszuści, to starsze panie kętaczki :D
Po prostu ją życie nauczyło. Jak będziesz miał tyle lat co ona, też będziesz taki cwany i umiał ludzi cyganić. Jak człowiek się nasłucha i napatrzy jak na samej górze kradną i kombinują , począwszy od samorządów i dalej (nagrody nie wiadomo za co itd...) a ty bidujesz naiwniaku, to tak się zastanawia, dlaczego to ja mam być uczciwy i naiwny skoro wkoło wszędzie złodziejstwo? Człowiek sam nie wie kiedy się zmienia a im starszy tym gorszy , cwańszy i bardziej tym przesiąknięty. Umie się uśmiechać jak trzeba, ponarzekać i wzbudzić zaufanie a w głowie już kombinuje jak Cie wydymać. Czasem się słyszy, że gdzieś tam wydymali babcie czy dziadka metodą na wnuczka na 100 czy 200 tys. zł. To powiedzcie mi skąd taka Babcia czy Dziadek ma taką kasę tak od ręki ? z renciny bidnej?
A wkoło pewnie płacze, ze ledwo koniec z końcem itd...