~~Amarantowa Diaskia napisał(a): Pannazdzieckiem napisał(a): Wiara jest dla niewolników . Wiedza jest dla pragnących.
Rozumiem że nie jesteś niewolnikiem i masz w ... kwestię wiary. Ty masz wiedzę.
Sam sobie zaprzeczasz. Oszukuj się tak dalej. Wiedza ma bardzo ulotną istotę. Wyciągasz jedną cegiełkę u bazy i wszystko się wali. Jeśli wydaje ci się że coś wiesz na pewno lub rozumiesz dogłębnie o co w tym wszystkim chodzi to sam wiesz że błądzisz. I będziesz uparcie tkwił w błędzie bo Ty wiesz lepiej. Bo Chrystus to taki żydowski sztukmistrz z Lublina, Jego Ojciec to tylko fantazja. A Ty Wiesz że stwórca stworzył świat z nudów i ma gdzieś to co się teraz na nim dzieje. Hulaj dusza, piekła nie ma, sam sobie będę ustalał prawa, które mnie dotyczą.
TY KOMUCHU JEDEN :P
Nie rozumiesz Istoty zdarzeń , ale dziękuję za określenie KOMUCH :D Ja nikomu nie zabraniam wierzyć , ale namawiam do wiedzy. Stwórca pozornie ma gdzieś. Częstotliwość Schumana wzrosła do piętnastu herców w ciągu ostatnich kilku lat . Będzie się qurwa działo na tej Planecie . Zobaczycie :D
Ale wracając do wyciągania cegiełek , to myślę sobie , że trzeba w końcu tą piramidę żydowskich bzdur rozwalić , po cegiełce :D
~~Amarantowa Diaskia napisał(a): Sorry, zauważyłem małe S już po wysłaniu. Nie przyjmujesz Stwórcy takim jakim on jest, jakim się niektórym z nas objawił. Ty przyjmujesz go takim, jakim wymyślił go człowiek.Twojego Boga stworzył człowiek. Człowiek stwórcą Stwórcy :)
Ciekawe...
Błądzisz kochaneńki
Tylko Stwórca jest w stanie stwierdzić , że błądzę. Ty nie masz prawa :)
~~Ciemnobrązowa Pernecja napisał(a): co za baran z tego całego panny
kogoś upomina dureń i wymaga poprawności w pisowni czegoś co inny niekoniecznie musi brać do siebie bo stwórca nie jest mu do niczego potrzebny a jednocześnie pisze ochSZczony i pyta tam falko qWo vadis
jeszcze pisze że czyta !!!!
Posłuchaj ciołku . Wiesz czym jest prowokacja ? To taka metoda do zakotłowania przeciwnika ... stosowana przez politycznych strategów i jak widać skuteczna , Quo Vadis K...retyni :D Tak się to pisze ... nie ... "qWo vadis" :D
Miłego wieczoru ... właśnie wróciłem od betoniary , dała mi dzisiaj popalić , że joj , ale z głupkami zawsze pogadać mogę :D
No niech mi ktoś wreszcie wytłumaczy dlaczego były te dwa drzewa . Nie mówimy o metaforach , a o realiach Raju :)
Szanowni Państwo , ja biedny mały żuczek i pokorny sługa Stwórcy życzę Wam miłego wieczoru :)