~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a): Przez te "świecące pasy" kierowcy wprowadzani są w błąd. Bywa że ktoś jest przy pasach a lampki ostrzegawcze dla kierowcy się nie włączają. Jeśli kierowca się nauczy że ma się zatrzymać jak się zapalają światełka to nie będzie patrzył na okolice przejścia i czy się ktoś zbliża. Jeśli nastąpi awaria i światła się nie zapalą to auto potrąci pieszego.> takie myślenie wyklucza Ciebie z grona kierujących pojazdami nawet rowerem , trzeba myśleć ,przewidywać i Uważać a nie działać jak robot >
~~Oberżynowy Gajowiec napisał(a): codziennie jezdze do pracy tamtędy i swiatła swiecą się pomimo iz nie ma nikogo na pasach jak i przed nimi . ci co tam jezdzą juz nawet nie zwracają na te swiatła uwagi . druga kwestia zapalają się dopiero w momencie wchodzenia na pasy a kierowca nie ma mozliwosci zareagowac. piesi tez na przejsciu nie czekają na przejsciu skoro swiatła sie zapalają odrazu to po co czekac i ładują sie pod koła . te swiatła to porazka. sam sie wiele razy naciełem na tych pasach ale moje szczęście nic złego sie nie stało . to była tylko kwestia czasu i jeszcze nie raz bedzie taka sytuacja
~~Buraczkowy Cedr napisał(a):~~Ceglastobrązowy Floks napisał(a): Ten gość na wózku piratuje, nie zwraca uwagi na innych kierujących, wjeżdża gwałtownie bez uprzedzenia na ulicę - ogólnie stwarzał zagrożenie na ulicy. A takim wózeczkiem można nieźle popylać - tak pod 30 km/h.Tez byłem swiadkim jak zakrecal na podwojnej ciaglej.
~~Oberżynowy Gajowiec napisał(a): codziennie jezdze do pracy tamtędy i swiatła swiecą się pomimo iz nie ma nikogo na pasach jak i przed nimi . ci co tam jezdzą juz nawet nie zwracają na te swiatła uwagi . druga kwestia zapalają się dopiero w momencie wchodzenia na pasy a kierowca nie ma mozliwosci zareagowac. piesi tez na przejsciu nie czekają na przejsciu skoro swiatła sie zapalają odrazu to po co czekac i ładują sie pod koła . te swiatła to porazka. sam sie wiele razy naciełem na tych pasach ale moje szczęście nic złego sie nie stało . to była tylko kwestia czasu i jeszcze nie raz bedzie taka sytuacja