~~Iliowobłękitny Powój napisał(a): ~~Srebrny Jałowiec napisał(a): https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/12-listopada-sparalizowane-sady-klopoty,95,0,2419551.html
pisowskie ameby - bezmózgi
Ja wiem, że dla Ciebie 100 rocznica niepodległości Polski to "wrzut na tyłku" . Pewnie twoi przodkowie brali udział w rozbiorach. Ja tam świętuje 11 listopada i mam wolne zarówno 11 listopada jak i 12 listopada( odpoczywam po święcie). Nikt ci nie broni chodników zamiatać :-). Jak chcesz to 12 możesz posprzątać psie kupy folksdojczu !!
Dla mnie 100 lecie odzyskania niepodległości jest bardzo ważne. I dlatego wkurzają mnie głupi posłowie i senatorowie, którzy nie potrafią sami zarobić grosza, a dezorganizują pracę tych, z których podatków żyją. Niepodległość to dzisiaj przede wszystkim silna gospodarka. Jeżeli chcieli zrobić dzień wolny to mogli to zaproponować rok temu. Ale pewnie większość z posłów nie pamiętała, że taka rocznica będzie. Takie mamy "elity" - niedouczone, bezmyślne, bezwolne, nie potrafiące samemu nic sensownego zrobić , już o utrzymaniu się z pracy własnych rąk nie mówiąc.
I do tego mamy podobnych zwolenników - na kanapie przed TVP lub TVN tylko by chcieli leżeć, 500+ listonosz przyniesie. Jak ty kogoś od folksdojczy możesz wyzywać, jak pojęcia o niepodległości i tym, co trzeba zrobić żeby ją utrzymać nie masz. Dłużej będziesz leżał, szybciej niewolnikiem zostaniesz.
Ostatni raz takie wprowadzanie wolnego widziałem w "Vabank". Jego ekscelencja ogłosiła po prostu święto i już. Życie przerasta komedie, a najgorsze to, że mało kto to widzi. Takie powszechne ogłupienie nastało.