~~Pożółkły Pigwowiec napisał(a): Ale podczas takich wycieczek wejściówki do atrakcji i muzeów jako opiekun nauczyciel ma za darmo, przejazd autokarem też. Jak ja wyjeżdżam z rodziną, to za friko nic nie mam.
~~Ceglastoczerwony Narcyz napisał(a): Przepoczwarzyli się jak PZPR w SLD, i od niemal 30 lat szkodzą polskiemu szkolnictwu.
~~Brunatnofioletowy Chmiel napisał(a): Wszyscy nauczyciele ,według mnie ,to bardzo przeginają ,mają wolne ferie i wakacje dwa miesiące ,a przeciętny pracownik , np policjant czy ochrona cywilna , maja wynagrodzenia co miesiąca w wysokości brutto 2600 a na ręke około 1800 zlotych a muszą pracować święta i weekendy , nawet niektórzy 24 godziny na służbie i muszą mieć wystarczające wynagrodzenie , o nic nie walczy ani nie protestuje ,powiem tak wstyd ,że nauczycielą ciągle mało ,i mało . a czemu nie strajkowali czy nie protestowali za rządów ''PO'' CZY ''PSL'' oni nic nie dali ,a teraz za rządów PIS to nagle nauczyciele maja wymogi , my wszyscy chielibyśmy zarabiać godnie .Sądząc po tym jak piszesz to raczej nie licz na godziwe wynagrodzenie, ponieważ od zawsze nauczycieli miałeś gdzieś i teraz są tego efekty.
Zastosowana autokorekta