~Szarobura Kolendra napisał(a): Czy Pani Cwieluch miała na tyle odwagi, by Pani Smoleńskiej ma scenie powiedzieć przepraszam za to, że hektowala projekt Glina Show promowany i sponsorowany przez Ceramikę artystuczna, czy odwagi jej zabrakło. Dużo złego Pani Cwieluch zrobiła w ostatniej kampanii wyborczej
Bernard napisał(a):~Szarobura Kolendra napisał(a): Czy Pani Cwieluch miała na tyle odwagi, by Pani Smoleńskiej ma scenie powiedzieć przepraszam za to, że hektowala projekt Glina Show promowany i sponsorowany przez Ceramikę artystuczna, czy odwagi jej zabrakło. Dużo złego Pani Cwieluch zrobiła w ostatniej kampanii wyborczej
Spotkanie w teatrze dotyczyło Zatargów, nie podróbek Gliniady.
Hejtowanie finansowania podróbek to raczej działanie pozytywne, uświadamiające ludziom, że pewnych rzeczy się nie robi. Aneta Ćwieluch chyba nie uczestniczyła w kampanii wyborczej bo nigdzie nie kandydowała z tego co wiem.
Ćwieluch i Ty razem robiliście w tej kampanii starosty Stasika za główne filary. Czasami nie trzeba kandydować, by mieszać, hejtować i judzić, co oboje robiliście podczas tej kampanii. A teatr z jednej gliny wystąpił jako czarne glinoludy i to jest wstyd. Pani Smoleńska wspiera dobre inicjatywy. Wsparła Zatargi, wsparła Glina Show i wesprze Glina Show pewnie w tym roku. A wiesz dlaczego? Bo uważa jak większość, że parada umalowanych gliną ludzi należy do Bolesławca i do wszystkich, a nie jest prywatną własnością p. Nowaka, który z ceramiką nie ma NIC WSPÓLNEGO.
Fakt że Ceramika Artystyczna wspierała obecnie festiwal teatralny a nie np. jakiś festiwal podróbek scenicznych może sugerować, że Spółdzielnię dopadła jakaś autorefleksja...
~~Oliwkowozielona Wierzba napisał(a): Co za portal, nie da się wpisać normalnie posta.
Powtarzam się!
Ćwieluch i Ty razem robiliście w tej kampanii starosty Stasika za główne filary. Czasami nie trzeba kandydować, by mieszać, hejtować i judzić, co oboje robiliście podczas tej kampanii. A teatr z jednej gliny wystąpił jako czarne glinoludy i to jest wstyd. Pani Smoleńska wspiera dobre inicjatywy. Wsparła Zatargi, wsparła Glina Show i wesprze Glina Show pewnie w tym roku. A wiesz dlaczego? Bo uważa jak większość, że parada umalowanych gliną ludzi należy do Bolesławca i do wszystkich, a nie jest prywatną własnością p. Nowaka, który z ceramiką nie ma NIC WSPÓLNEGO.
~~Oliwkowozielona Wierzba napisał(a): Czarne glinoludy to wstyd dla pedagoga, który w imię polityki i własnych sympatii wmanewrowuje w polityczną akcję ufną młodzież. Za takie rzeczy powinien być od kuratora zakaz wykonywania zawodu. A Panią Smoleńską sam możesz zapytać, co sądzi o Glina Show i zachowaniu Nowaka w tej sprawie. Biorę coś, co się nazywa "zdrowy rozsądek", czego nigdy dotychczas nie stosowałeś i nie odstawię tego, bo nie chcę skończyć się jak ty i rozejść z rzeczywistością.
Bernard napisał(a):~~Oliwkowozielona Wierzba napisał(a): Czarne glinoludy to wstyd dla pedagoga, który w imię polityki i własnych sympatii wmanewrowuje w polityczną akcję ufną młodzież. Za takie rzeczy powinien być od kuratora zakaz wykonywania zawodu. A Panią Smoleńską sam możesz zapytać, co sądzi o Glina Show i zachowaniu Nowaka w tej sprawie. Biorę coś, co się nazywa "zdrowy rozsądek", czego nigdy dotychczas nie stosowałeś i nie odstawię tego, bo nie chcę skończyć się jak ty i rozejść z rzeczywistością.
Jeśli sugerujesz jakąś moją wyborczą współpracę z komitetem pana Stasika, to zdecydowanie zdrowy rozsądek Cię nie dotyczy.
Czarne Glinoludy to pomysł młodzieży a nie Anety Ćwieluch. Fakt że część z tych młodych ludzi bywa na zajęciach teatralnych czy uczestniczyła w Gliniadzie to w sumie logiczna rzecz - kreatywni to i wymyślili coś kreatywnego.
I to nie była akcja polityczna - to był celny protest, pokazanie niezależności w myśleniu i ocenie tego co jest w porządku a co nie jest.
W sumie, co miałem na ten temat do powiedzenia, napisałem tutaj: https://bobrzanie.pl/2018/08/19/glinaszol/
A pytanie Ceramiki Artystycznej czy jej szefowej o to co sądzi... Spółdzielnia pokazała co sądzi wspierając to, co wsparła. Tutaj czyn jest wymowniejszy od słów.
Przypomniało mi się dzięki tobi , że lat temu dużo robiłem materiał dla Gazety Wrocławskiej o tym jak to chińczycy podrabiają bolesławiecką ceramikę. Materiał z udziałem pani prezes, która pokazywała mi do zdjęcia przykład takiej podróbki...