~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
~~Żółtobiały Łubin napisał(a):~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
"Wypociny" to ten esej burmistrza czy komentarze do niego?
Ja np. bardzo się wzruszyłem tym fragmentem:
"Należy podkreślić, że środki na realizację zadań inwestycyjnych są efektem pozyskania nowego inwestora do strefy ekonomicznej i wynikiem sukcesu Burmistrza Nowogrodźca."
I mam takie pytanie czy burmistrz osobiście odwiedził rosyjskiego inwestora (producent wełny skalnej) i namówił go do wybrania lokalizacji pod inwestycję akurat w Wykrotach. Z tego co się orientuję to firmy szukają terenu pod inwestycje bezpośrednio kontaktując się ze strefami ekonomicznymi (w tym przypadku KSSEMP). Procedura wygląda mniej więcej tak: firma składa zapytanie do strefy ekonomicznej, ta odpowiada jakie tereny są do dyspozycji, a Urząd Miejski pełni rolę pośrednią decydując o sprzedaniu ziemi (w tym przypadku jest to przegłosowywane na sesji Rady Miejskiej ). Więc się pytam gdzie ten sukces burmistrza?
Więc się pytam gdzie ten sukces burmistrza????
~~Żółtobiały Łubin napisał(a):~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
"Należy podkreślić, że środki na realizację zadań inwestycyjnych są efektem pozyskania nowego inwestora do strefy ekonomicznej i wynikiem sukcesu Burmistrza Nowogrodźca."
I mam takie pytanie czy burmistrz osobiście odwiedził rosyjskiego inwestora (producent wełny skalnej) i namówił go do wybrania lokalizacji pod inwestycję akurat w Wykrotach. Z tego co się orientuję to firmy szukają terenu pod inwestycje bezpośrednio kontaktując się ze strefami ekonomicznymi (w tym przypadku KSSEMP). Procedura wygląda mniej więcej tak: firma składa zapytanie do strefy ekonomicznej, ta odpowiada jakie tereny są do dyspozycji, a Urząd Miejski pełni rolę pośrednią decydując o sprzedaniu ziemi (w tym przypadku jest to przegłosowywane na sesji Rady Miejskiej ). Więc się pytam gdzie ten sukces burmistrza?
~~Żółtobiały Łubin napisał(a):"Dolnośląska Agencja Współpracy Gospodarczej sp. z o.o. w Partnerstwie z Agencją Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej S.A. realizuje projekt pt. „Wdrożenie standardów obsługi inwestora w samorządzie województwa Dolnośląskiego ...~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
~~Żółty Żywotnikowiec napisał(a):~~Żółtobiały Łubin napisał(a):"Dolnośląska Agencja Współpracy Gospodarczej sp. z o.o. w Partnerstwie z Agencją Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej S.A. realizuje projekt pt. „Wdrożenie standardów obsługi inwestora w samorządzie województwa Dolnośląskiego ...~~Izabelowa Cynia napisał(a): Czytam te wypociny i nie wiem co powiedzieć, ale tylko dlatego, ze trudno jest miec swoje zdanie ponieważ zaraz jest obrzucane blotem. Oglądam sesje i muszę powiedzieć jak ona przebiega zależy od przewodniczącego, który nie zawsze moze sprostać swoim zadaniom i dlatego mamy co mamy. Nie czas na sfary, ale trzeba się wzajemnie uzupełniać dla dobra mieszkańców i tego Wam życzę w 2020r
Wartość projektu: 1 547 323,84 zł"
Planują wydać przeszło 1,5 mln zł na szkolenie pracowników samorządowych w zakresie obsługi inwestora zupełnie niepotrzebnie.