~~Rdzawy Rokitnik niezalogowany 3 maja 2020r. o 12:16
Witam
Czytam komentarze pod artykułem i jestem przerażony. Ludzie co Wy wyprawiacie? Myślicie że całkowicie można uniknąć zakażenia personelu? To nie procedury chronią. Zawsze może być inny czynnik- przykład Włochy, Francja, Niemcy, tam również personel się zakaża. Przypominam wirus jest nowy i jeszcze mało znany - może mutować . Tak jestem medykiem dla chcących mnie krytykować. Mnie bardziej interesuje opieka nad personelem . Pamiętajcie to nie szpital leczy.
Pozdrawiam.
~~Kasztankowa Aksamitka niezalogowany 3 maja 2020r. o 13:14
a ja uważam że właśnie procedury chronią ...
oczywiście że nie same procedury ale to główny czynnik...
identycznie jest z zasadami jakichkolwiek zasad BHP...zarówno w małej piekarni jak i w dużym zakładzie produkcyjnym...
w tym szczególnym okresie właśnie szpitale powinny stosować się do procedur
tyle że jak czytam to nie personel a zarządzający nimi dyrektorzy najczęściej łamią wszelkie procedury...
obłożenia poszczególnych oddziałów szpitalnych ludźmi którzy jeszcze wczoraj pracowali na oddziałach zakaźnych to już nie tylko złamanie zasad i procedur ale sprawa pod prokuratora
piszesz że jesteś medykiem :) wierzę ...
ale nie piszesz gdzie i na jakim oddziale pracujesz ,nie piszesz czy jesteś w strefie zagrożenia ...
napisz czy miałeś przeprowadzone badania na przeciwciała...chociaż z palca ...;)
~~Wielbłądza Śliwa niezalogowany 3 maja 2020r. o 14:04
Taki straszny ten wirus a jeszcze nie słyszałem o przypadku aby w Polsce zachorowała kasjerka i zamknięto sklep. Przecież kasjerki w marketach spożywczych mają większy kontakt z ludźmi niż lekarze czy pielęgniarki. Pewnie 90 % z nich miała już wirusa i wyzdrowiała. Jak się boisz to siedź w domu i nie rozsiewaj paniki ! W Polsce co 9 minut umiera chory na niewydolność serca ! Rocznie umiera około 400 tys. Polaków ! W Polsce rak zabija blisko 110 tysięcy osób, z czego około 100 tysięcy umiera w wyniku nowotworów złośliwych. Polska o nich zapomniała, bo ważniejszy jest medialny bełkot na temat COVIT-19 . Gdyby nie medialna nagonka, to pewnie na COVID-19 ciężko było by dostać tydzień zwolnienia lekarskiego z pracy.
~Ognistoruda Brzoza niezalogowany 3 maja 2020r. o 17:43
"" ja uważam że właśnie procedury chronią ...
oczywiście że nie same procedury ale to główny czynnik...
identycznie jest z zasadami jakichkolwiek zasad BHP...zarówno w małej piekarni jak i w dużym zakładzie produkcyjnym...
w tym szczególnym okresie właśnie szpitale powinny stosować się do procedur
tyle że jak czytam to nie personel a zarządzający nimi dyrektorzy najczęściej łamią wszelkie procedury...
obłożenia poszczególnych oddziałów szpitalnych ludźmi którzy jeszcze wczoraj pracowali na oddziałach zakaźnych to już nie tylko złamanie zasad i procedur ale sprawa pod prokuratora ...."""" . Zgadzam się z powyższym. Procedury,ustawiczne szkolenia I dostępność sprzętu ochrony .Jeśli to zawodzi to oddziały będą zamykane dalej.A to nie jest powód by lekce do tego podchodzic I narażać pracowników szpitala.Taka lekcję dla zarządu szpitala zwłaszcza DS MEDYCZNYCH !!dały te przypadki ..chirurgia, położnictwo, a teraz kluczowego ODDZIALU ZAKAZNEGO szpitala jednoimiennego.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.